Въпреки масираната пропаганда все повече руснаци осъзнават, че войната в

...
Въпреки масираната пропаганда все повече руснаци осъзнават, че войната в
Коментари Харесай

Разочарованието на руснаците от войната в Украйна расте

Въпреки масираната агитация от ден на ден руснаци осъзнават, че войната в Украйна върви към проваляне. Броят на тези, които я смятат за триумф, е намалял с 8 процентни пункта за месец - от 22% през октомври на 14% през ноември. Това демонстрира проучване на ФБК, представено от “Сирена ”.

14% считат, че “операцията ” е несполучлива. От август насам броят на участниците в изследването, поддържащи това мнение, се е нараснал съвсем три пъти - тогава той е бил към 5%.

6% от участниците в анкетата познават някой, който освен е бил мобилизиран, само че към този момент е умрял във войната.

По-голямата част от интервюираните към момента са на мнение, че спорът би трябвало да се реши по кротичък път. Само 30% от участниците в изследването са били в интерес на борбата през ноември, минимумът за целия интервал на проучването.

Мнението за положението на армията не се усъвършенства: съвсем една трета дефинира положението й като „ под междинното ” – с 5% повече от октомври. Броят на тези, които високо правят оценка подготовката и снабдяването на съветската войска, пада на 20%. Това се дължи на обстоятелството, че множеството фамилии са се сблъскали с проблеми с мобилизацията и материалното обезпечаване на войските и по тази причина престават да имат вяра на пропагандните изказвания.

Страхът от репресии нараства - руснаците все по-често отхвърлят да дават отговор на въпроси за войната. Така да вземем за пример 41% против 34% през октомври отказват да отговорят на въпроса дали са очаквали войната да продължи толкоз дълго. Също по този начин по-често респондентите започнаха да избират опцията „ Трудно ми е да отговоря “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР