Въпреки изключително занижените критерии, които заложи за съставяне на местни

...
Въпреки изключително занижените критерии, които заложи за съставяне на местни
Коментари Харесай

Пинокио удари на камък! Въпреки усилията, никой не иска да „строи“ в „Да, България“

Въпреки извънредно занижените критерии, които заложи за сформиране на локални структури, сламеният водач на олигархичната партия „ Да(й), България “ - Христо Иванов, отново удари на камък в опитите си да сътвори звена из страната. Макар Пинокио, както е прочут в общественото пространство проваленият правосъден министър, към този момент над два месеца да се пробва да образува локални клонове, към този момент е съумял да направи такива единствено на 9 места. При това – без управленията им да са изцяло окомплектовани, излиза наяве от инспекция на Агенция „ Монитор “ на уеб страницата на „ Да(й), България “.

След като на парламентарния избор в края на март гласоподавателите безусловно я изритаха от политическата карта, в края на май грантаджийската групировка, зад която стои възроденият кръг „ Агнешки главички “ на олигарсите Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев, Гриша Ганчев и Огнян Донев, разгласява правила за образуване на локални клонове. Явно в опит да направи някаква мрежа из страната. Правилата плануват структури да се основават по самодейност на единствено 7 членове на партията в дадена община.

Изключение се прави за общините с районно разделяне, каквито са София и Пловдив да вземем за пример. При тях е нужно съществуването на седем души за всеки регион.

Въпреки пренебрежимия брой учредители обаче се оказва, че до този миг са били свикани 10 събрания, като са извършени сполучливо единствено 9 от тях. При това нито едно не е за София или за някои от регионите в столицата, където партията на Пинокио твърди, че имала най-голяма поддръжка от страна на електората си. Явно обаче партийното строителство не е от мощните страни на Да(й), България, Христо Иванов и Антоанета Цонева, която бе един от „ специалистите “, управлявали предизборната акция на партията, тъй като данните,
публикувани на самия уебсайт демонстрират следната плачевна картинка.

Към момента изцяло окомплектовани - т.е. с ръководител, членове на управлението и ковчежник, са така наречен структури в единствено 4 регионални града – тези в Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Добрич. Цвят придава и една общинска – в Свищов. Звената във Варна, Пазарджик и Бургас са без ковчежници, а в последния град и без изпълнителен съвет. Там ръководителят на структурата е и единственият, фигуриращ на уеб страницата. На 19 юли трябваше да има учредително заседание в Благоевград, само че в града очевидно не са разбрали, тъй като данни за провеждането му, камо ли за резултати от него, няма.

Нежеланието на хората имената им да бъдат свързвани с „ Да(й), България “ прочее е изцяло обикновено на фона освен на подмолния генезис на групировката, а и на властническите правила, планувани в устава й. Както лъсна преди месеци, Иванов възнамерява да държи в цялостна взаимозависимост бъдещите локални структури на групировката, като за задачата ще постанова даже цензура над позициите им.

Публичните позиции на локалните клонове на „ Да(й), България “ наложително преди този момент ще се пращат до Изпълнителния съвет на придвижването за утвърждение.

Членският импорт на партията пък даже не е закрепен. Той варира от 2 до 10 лв., според от опциите на електората. Въпреки обещанието, че постоянно ще разгласяват докладите си за изхарчените пари и даренията, последният е от края на май. Така по сметката на Христо Иванов от края на декември до края на май са постъпили малко над 171 000 лв.. От тях са изразходвани близо 119 000 лв., а остатъкът е малко над 44 000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР