Въпреки глобализацията, технологиите и напредъка в транспорта, по света все

...
Въпреки глобализацията, технологиите и напредъка в транспорта, по света все
Коментари Харесай

10 невероятни места по света, които са забранени за посещение

Въпреки глобализацията, технологиите и напредъка в превоза, по света към момента има места, които човек просто не може да посети.

Докато някои от нас са се вманиачили по проучването на Космоса и колонизирането на Марс, истината е, че на нашата планета има места, които на процедура са недокоснати или изцяло забравени.

Други региони пък са дом на военни бази, шпионски секрети или по други аргументи са неразрешени за посещаване от страна на елементарните хора.

Вижте 10 очарователни места, които са изцяло неразрешени за посещаване.

Стая 39, Северна Корея

По думите на журналиста Кели Олсен, "Стая 39 е една от най-тайните организации в най-потайната страна в света. "

Създадената в края на 70-те години Стая 39, или Бюро 39, се счита, че се намира в постройката на Работническата партия в Пхенян, а името й, съгласно някои източници, идва от офиса, който е обитавала в централата на партията в първите си дни.

Въпреки че няма доста публична информация за организацията заради секретността на нейната активност, се счита, че тя набира средства посредством законни и противозаконни действия, които варират от имитация на пари до продажбата на злато, оръжие и опиати.

Тази мрежа от компании с наличие по целия свят се счита, че обезпечава до 2 милиарда $ годишно на Северна Корея.

Трезорът на Coca-Cola в Атланта, Съединени американски щати

Рецептата за изработката на Coca-Cola е считана за една от най-добре защитаваните секрети в света. Компанията продължава да я пази, като държи рецептата в голям трезор.

От основаването й през 1886 година от Джон Пембертън в Атланта, тази формула е ревниво защитавана и малко на брой са успявали да се допрян до нея.

Безалкохолната напитка и компанията й производител са добити през 1919 година от група вложители, предвождани от Ърнест Уудръф, а от 1920 година рецептата се намира в нюйоркска банка. През 1925 година тя е трансферирана в Trust Company Bank в Атланта.

През 2011 година компанията взема решение да реалокира известната рецепта на Coca-Cola в музей в Атланта, само че макар че доста туристи посещават музея всяка година, малко на брой са тези, които биват допускани в трезора.

Островът на змиите, Бразилия

Този остров се намира на към 100 километра от крайбрежието на Сао Пауло и наподобява като идеалното екзотично място за отмора. Истината обаче е, че мястото е необитаемо от десетилетия поради това, че там живеят голям брой смъртносни змии.

На острова има сред 1 и 5 змии на квадратен метър. Ако това не е задоволително ужасяващо, би трябвало да се означи, че влечугите са едни от най-отровните в света.

Змиите от типа Golden Lancehead доближават дължина до половин метър, а отровата им е толкоз мощна и работи толкоз бързо, че разяжда плътта към ухапването.

Точно затова бразилското държавно управление не разрешава визитата на острова.

Останалите места вижте тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР