Въпреки добрия темп на ваксинация властите в ще забранят концертите

...
Въпреки добрия темп на ваксинация властите в ще забранят концертите
Коментари Харесай

Черна гора отменя новогодишните тържества и сватбите заради пандемията

Въпреки положителния ритъм на имунизация управляващите в ще забранят концертите и тържествата за новогодишната нощ. Също по този начин се анулират и сватбените празненства. Ресторантите и питейните заведения могат да стоят отворени до среднощ, предава Българска телеграфна агенция.

Към този миг имунизирани са 58,3% от пълнолетното население на с първа доза, а изцяло ваксинирани са 54,6 %. Почти 31 хиляди души са получили трета доза от ваксина.

Правителството обмисля и опцията от 1 декември да направи документа наложителен за всички чиновници в обществената администрация, включително работещите в опазването на здравето, образованието, полицията и военните.
свързани новини1824на 21.10.2021
Сега документът е наложителен при влизане в Черна гора, при навестяване на представления, спортни събития и други. Представителите на управляващите изискват документа и на входа на новогодишния базар навън, който проработи от през вчерашния ден в столицата Подгорица.

Здравният министър на Черна гора, който е пулмолог и съветник по инфекциозни заболявания, още веднъж прикани жителите да съблюдават рестриктивните мерки и да се имунизират. Министерството осведоми, че всички хора, които са умряли от ковид в страната досега на възраст под 50 години, не са били имунизирани.

Броят на дейните случаи сега е 4 651. Според способените управляващи в страната 324 са новозаразените с COVID-19.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР