Въпреки че засега лидерът на БСП Корнелия Нинова успя да

...
Въпреки че засега лидерът на БСП Корнелия Нинова успя да
Коментари Харесай

Бивш и настоящ лидер на БСП се хванаха за гушите

Въпреки че към този момент водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съумя да потуши офанзивите против нея от представителите на вътрешната съпротива и да парира въпроса за оставката й, рецензиите против нея и начина й на ръководство на партията се ускоряват. " С този ръководител Българска социалистическа партия няма късмет да завоюва идващите парламентарни избори ", съобщи Сергей Станишев, някогашен началник на соцпартията и ръководител на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Изказването му пред Би Ти Ви в понеделник е в продължение на позицията му от неделя, изразена на аления пленум на " Позитано " 20. На съвещанието Станишев е оповестил, че Българска социалистическа партия се трансформира в лидерска партия и че в нея се постановат властнически трендове. Нинова обаче му отвърна, че приказва погрешни неща и че опозицията се декларира като такава единствено пред медиите.

" Кой групов орган реши да се целувате с Местан на Орлов мост? Това еднолично решение ли беше? Кой групов орган реши да подкрепим Пеевски и кой влезе в парламентарната група и сподели " или гласувате, или пада държавното управление "? Кога в последните 3 година сте чували такова нещо от който и да е от новото управление на партията или на ПГ? ", отговори Нинова на Станишев, визирайки кабинета " Орешарски " и предлагането му Делян Пеевски да оглави ДАНС.

Цялото изявление на Нинова пред пленума бе публикувано в понеделник. Тя отхвърля като погрешно и друго изказване на критиците й - че от национална, програмна и всеобща Българска социалистическа партия се трансформира в " районна и местна ". " Ние сме втората по величина и мощ парламентарна партия. Ние имаме своето посланичество в други национални самостоятелни органи - Комисия за защита на конкуренцията, КЕВР и ЦИК ", дава образец тя, като дефинира изказванието като " подправена вест ".

Българска социалистическа партия водачът разяснява и различния разбор на вътрешната съпротива за локалните избори, в който се твърди, че партията продължава да губи позиции, макар че управлението твърди противоположното. " За следващ път в този отчет се твърди, че партията се трансформира от лява в консервативна. Това е факсимиле без наличие ". " Защо? Ние не утвърждаваме Истанбулската спогодба и това ни прави консервативни? Да, европейската левица поддържа джендър идеологията и третия пол - ние не. Така го реши партията ", твърди Нинова и се измъква с груповото решение за конвенцията.

И Станишев, и останалите критици на Нинова, които в навечерието на пленума й желаеха оставката, обаче не споделят непосредствено кой може да я размени на лидерския пост. " Нека се заявят претенденти и партията ще реши, никой не е незаместим ", разяснява Станишев.

БЕЗ ПРАВИЛА

Едно от взетите решения на пленума бе да бъде проведено директно гласоподаване за избор на ръководител на Българска социалистическа партия, а на конгрес през май той да бъде одобрен. Правила по какъв начин да се случи този избор обаче няма признати, макар че трябваше да бъдат ясни до края на септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР