Въпреки че все още има неяснота около мандатите, Продължаваме промяната

...
Въпреки че все още има неяснота около мандатите, Продължаваме промяната
Коментари Харесай

ПП и "Демократична България" с общи кандидати за кметове


Въпреки че към момента има неизясненост към мандатите, " Продължаваме промяната " могат да повдигнат общи претенденти за кметове с “Демократична България ” на локалния избор следващата година.

Очаква се на него и на възможни предварителни избори да гласуваме по нови изборни правила.

" Това, което разискваме, е, че е доста значимо демократичната общественост като цяло да е съсредоточена и фокусирана, тъй че да имаме, където е допустимо, дружно един претендент ”, разяснява Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме Промяната “.

Днес от „ Демократична България “ търсеха поддръжка от останалите, а концепцията им да има преброителни центрове за хартиени бюлетини. Въпреки че сътрудниците им споделиха, че концепцията е хубава, не виждат по какъв начин ще стане на процедура.

„ Това би затруднило изборния развой, в сравнение с да го улесни “, разяснява Мая Димитрова, народен представител от Българска социалистическа партия за България.

ОТ Движение за права и свободи пък се надяват „ Демократична България “ да поддържа предлагането им за сканиращи машини.

„ Предложенията ви са под условия и ние ще вземе нашето решение под изискване “, съобщи Хамид Хамид, народен представител от Движение за права и свободи.

От „ Демократична България “ се аргументираха, че концепцията им ще даде отбрана от операциите при хартиените бюлетини.

ГЕРБ се притесняват от сигурността на преброителните центрове и нова Костинбродска спекулация.

„ Аз си припомням по какъв начин в интерес на политическата пропанганда имаше двойни дъна, бюлетини, в този момент ще го институционализираме “, разяснява Александър Ненков, народен представител от ГЕРБ-СДС

„ Смятам, че отварянето на изборния кодекс в този момент е неточност “, уточни Надежда Йорданова от „ Демократична българия “.

Минути преди да изтече крайният период за оферти за Изборния кодекс, от ГЕРБ внесоха свои - разписките от машинното гласоподаване да се броят и одобряват като бюлетина. Държавата да има машините за гласоподаване, както и правата върху софтуера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР