Въпреки, че вредните ефекти на космическите лъчи върху физиологията на

...
Въпреки, че вредните ефекти на космическите лъчи върху физиологията на
Коментари Харесай

Извънземен живот може да се поддържа от космическа радиация

Въпреки, че нездравословните резултати на галактическите лъчи върху физиологията на хората е една от най-сериозните бариери пред нашето проучване на Слънчевата Система, за други организми радиацията в действителност може да се окаже нещо като ваучър за храна.

Ново проучване издига хипотезата, че форми на живот на други планети може да съществуват единствено от силата на галактическите лъчи.

Колкото и необикновено да звучи тази догадка, астробиологът Димитра Атри от Сиатъл е взел концепцията от напълно земен организъм.

Бактерията Desulforudis audaxviator e открита в Южна Африка през 2008-ма, и в действителност живее на дълбочина от 2.8 км под повърхността на Земята. Там употребява водород и сулфат, който се образува след разпада на уран и богати на детайли скали подземен.

Докато огромна част от организмите на Земята съществуват или с помощта на директна фитосинтеза, като растенията, или на индиректна, като животните, които ядат растения или се ядат едно друго, тази бактерия показва различни механизми за асимилиране на силата, изяснява Атри.

Въпреки, че радиацията, която поддържа бактерията жива е със земен генезис, същият принцип може да работи и в космоса, споделя Атри. Там галактическите лъчи, които взаимодействат едни с други могат хипотетично да обезпечат енергиен източник на организми от други планети.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР