Въпреки че в наши дни алуминиевите съдове не са така

...
Въпреки че в наши дни алуминиевите съдове не са така
Коментари Харесай

Как правилно да почистваме алуминиеви съдове

Въпреки че в наши дни алуминиевите съдове не са по този начин публикувани както преди, истината е, че и до през днешния ден доста домакини ги употребяват у дома, с цел да подготвят разнообразни ястия. Този вид съдове са желани заради обстоятелството, че не загарят толкоз доста като останалите, макар другите си дефекти. Все пакм в случай че това се случи, има няколко хитринки, които да приложите.

Не е нужно да прекарате надвесени над мивката в продължение на часове, търкайки загорялото леке, до момента в който ви отмалеят ръцете и забравите вкусното ястие, което до неотдавна сте готвили.

Първата хитринка, която можете да приложите, е да налеете в съда малко оцет и да го сложите за няколко минути на котлона да загрее. В взаимозависимост от степента на загоряване на съда можете да добавите и малко вода.

Ако петното е съществено, ползвайте единствено оцет. След завиране на течността можете елементарно да почистите всичко с гъба. Ако ви тормози фактът, че съдът е от алуминий и може да даде реакция с оцета, можете да го почистите и без загряване. Просто поставете оцета и изчакайте да престои 12 часа. Ефектът ще е същият.

Друг вид е да напълните мръсния съд с вода и да добавите порядъчно количество от препарата, който ползвате за миене на чиниите. След това го поставете на котлона и изчакайте водата да заври. Изчакайте петнадесет минути и измийте съда като ползвате елементарна гъба.

 Миене

Не толкоз безвреден, само че извънредно ефикасен способ за почистване на загорели съдове от алуминий е потреблението на белина. Този метод не е за препоръчване, само че въпреки всичко може да се възползвате от него, в случай че провалите са съществени.

Залейте загорялото с белината и я оставете да престои в продължение на дванадесет часа. В 100 % от случаите петното ще се отстрани по-късно. При това състояние обаче би трябвало извънредно усърдно да изплакнете съда по-късно, с цел да сте изцяло уверена, че няма никакви след от препарата.

Когато приказваме за разчистване на алуминиеви съдове, би трябвало да имаме и нещо друго поради. В този случай е изцяло неразрешено използването на добре познатия способ за миене на загорели съдове със сода бикарбонат.

Вярно е, че комбинацията сода и оцет смъква даже ръждата, само че при при алуминиев съд въздействието ѝ не е по този начин удобно. Бъдете сигурни, че след това съдът няма да е кадърен за приложимост, тъй като содата провокира извънредно бърза разяждане на алуминия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР