Въпреки че спечели първата си световна титла едва на 17-годишна

...
Въпреки че спечели първата си световна титла едва на 17-годишна
Коментари Харесай

Насар: Целта ми е една - олимпийска титла

Въпреки че завоюва първата си международна купа едвам на 17-годишна възраст и го направи по решителен метод, Карлос Насар към момента не е постигнал огромната цел в кариерата си - златен олимпийски орден. Той дойде през днешния ден сутринта на Летище "София ".

Насар завоюва купата в категория до 81 кг на Световното състезание по повдигане на тежести в Ташкент. В изтласкването българинът беше решителен. 200 кг за орден, по-късно 205 кг за златото и международен младежки връх в дуела и най-после 208 кг за международни върхове за юноши, младежи и мъже в придвижването. Златният орден в дуела беше обезпечен с общо 374 кг.

"Целият труд, който съм положил, се отплати. Благодарен съм на всички, които са помогнали за подготовката ми. Посвещавам медала на фамилията ми и на треньорите, които са ми помагали ", съобщи Насар при завръщането си на българска земя.

"Този международен връх съм го поставял нееднократно на подготовка и се надявам да го усъвършенствам. От този миг насетне ще се боря за квота за Олимпиада, а дай Боже и за купа. Това е единствената ми цел, само че по пътя натам желая да печеля още медали. Надявам се да направя върхове в двете придвижвания още на европейското състезание, което следва. Целта ми обаче е да стана олимпийски първенец и тя към момента не е реализирана ".

На този стадий повдигането на тежести не е измежду утвърдените спортове за Лос Анджелис 2028, като Международният олимпийски комитет (МОК) ще вземе дефинитивно решение преди началото на Париж 2024. Според Насар изключването на щангите от олимпийското придвижване ще бъде огромна неточност, само че и самият той е в незнание за протичащото се.

"Не го утвърждавам (изключването на щангите), тъй като това е един заслужен спорт, който през годините си е заслужил да бъде в олимпийското семейство. Ще бъде тъжно, в случай че го махнат. Засега нищо не се знае и е прекомерно рано да се приказва. Каквото знаете вие за Лос Анджелис, това знам и аз ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР