Въпреки че преди около година Samsung започна масовото производство на

...
Въпреки че преди около година Samsung започна масовото производство на
Коментари Харесай

Първите 3 nm чипове на Samsung се използват в ASIC майнър

Въпреки че преди към година Samsung стартира всеобщото произвеждане на чипове, основани на процеса SF3E (3nm, GAA транзистори), до момента малко производители на електроника са удостоверили потреблението му в своите артикули. Неотдавна аналитиците на TechInsights откриха, че един от първите клиенти на 3nm чиповете на Samsung е MicroBT, компания, която създава ASIC майнъри. SF3E чипът се употребява в нейния криптоминьор Whatsminer M56S++.

Специализираните ASIC чипове за рандеман на криптовалута са дребни чипове с релативно дребен брой транзистори и повтарящи се логичен структури, сходни на елементарните SRAM битови кафези. По принцип лесното произвеждане на такива чипове ги прави доста подобаваща платформа за тестване на авангардните софтуерни процеси. Ето за какво не е изненадващо, че софтуерният развой SF3E откри своето първо практическо приложение в региона на криптодобива.

За страдание, в общественото пространство няма доста информация за ASIC-майнъра Whatsminer M56S++. Известно е единствено, че системата на компанията MictoBT, основана на този чип, обезпечава скорост на хеширане на равнище 240-256 Tcash/s и има енергийна успеваемост от 22 джаула на терахеш.

Понастоящем не е известно дали 3nm технологията SF3E на Samsung се употребява в други търговски решения, с изключение на в хардуера за рандеман на криптовалута. Но самата компания Samsung декларира, че към този момент „ употребява този софтуерен развой в своите артикули “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР