Microsoft проведе годишната конференция Build 2024 На нея бяха представени

...
Microsoft проведе годишната конференция Build 2024 На нея бяха представени
Коментари Харесай

7 нововъведения от Microsoft: какво беше показано на конференцията Build 2024

Microsoft организира годишната конференция Build 2024 На нея бяха показани актуализирани фирмени артикули. The Verge сформира обзор на основните нововъведения.

Във вторник, 21 май, Microsoft организира своята годишна конференция за разработчици Build 2024. По време на презентацията имаше доста данни по отношение на Windows и AI, както и за персонализираните емотикони.

Microsoft притегля AI сътрудници

Microsoft споделя, че неговите Copilot AI сътрудници скоро ще могат да се употребяват като виртуални асистенти в фирмите. Те ще могат да са потребни в рутинните задания: инспекция на имейли, осъществяване на автоматизирани задания, помощ при включване или въвеждане на данни.

Новите функционалности ще се появят в пробната версия на Copilot Studio по-късно тази година.

Microsoft минава към мини мултимодални технологии

Компанията показа Phi-3-vision — нова версия на AI ​​модела. Той е мултимодален и може да чете текст, както и да преглежда изображения. Може да се употребява и от мобилен телефон. Новата версия към този момент е налична за тестване.

Microsoft Edge може да превежда видеоклипове в YouTube, до момента в който ги гледате

Браузърът Microsoft Edge получи функционалност за превод на видео в действително време благодарение на AI, която може да дублира видеоклиповете от YouTube, LinkedIn, Reuters и Coursera. Функцията работи с голям брой езици, като предлага превод от испански на британски или назад.

От компанията дават обещание скоро да създадат функционалността налична за всички консуматори. С течение на времето ще бъдат добавени и още езици и видео платформи.

Персонализирани емотикони за Microsoft Teams

Скоро ще можете да добавяте свои лични емотикони към Microsoft Teams. Администраторите ще могат да вземат решение кой може да прибавя тези емотикони и единствено вашите сътрудници ще ги виждат. Новата функционалност ще се появи през юли.

Компютрите със Snapdragon

Snapdragon Dev Kit на Qualcomm за $899 за Windows, който е почти с размерите на Mac Mini, който е с чип Snapdragon X Elite. Той също по този начин е оборудван с 32 GB RAM, 512 GB SSD и доста портове.

Microsoft File Explorer като Git вместилище

Скоро ще можете да употребявате File Explorer на Microsoft, с цел да проследявате вашите планове, защото компанията интегрира Git в браузъра на файловата система. Според компанията разработчиците ще могат да наблюдават статуса на файла, известията и File Explorer. В допълнение, приложението към този момент поддържа 7-zip и TAR компресия.

Windows прибавя основани на изкуствен интелект функционалности в клипборда към PowerToys

Новата функционалност Advanced Paste на Microsoft към този момент е налична в PowerToys за Windows 11. Тя ви разрешава да трансформирате наличието на клипборда в придвижване. Можете да извикате менюто за разширено слагане, като натиснете клавиша Windows + Shift + V и по-късно да обръщате поставеното наличие във формати като елементарен текст, markdown или JSON, като употребявате спомагателни клавишни комбинации.

Можете също по този начин да трансформирате текста, въвеждайки в полето с подсказки, което има други варианти, като да вземем за пример смяна или обобщаване на текста преди слагане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР