Как работи допълнителната застраховка Medicare?

...
Въпреки че повечето хора са запознати със стандартните полици за
Коментари Харесай

Въпреки че повечето хора са запознати със стандартните полици за здравно, животозастрахователно и автомобилно застраховане, които могат да имат, стойността на други може да не е толкова ясна. Личното финансово здраве на всеки е различно и това, което работи за един човек, може да не е толкова полезно за друг. Въпреки това има някои специфични застрахователни полици, от които милиони възрастни и по-възрастни хора могат да се възползват значително. Застраховката за дългосрочни грижи, която покрива грижите, от които възрастните хора може да се нуждаят с помощно жилище или болногледач, е една такава полица.

Другото е допълнителната застраховка Medicare.

За да определите дали този тип застраховка е ценен за вас и вашите близки обаче, е важно да знаете как точно работи. С това знание ще можете по-добре да определите дали тази застраховка действително си струва за вас — или си струва да я пропуснете за нещо друго вместо това.

Започнете, като проучите тук допълнителните планове на Medicare, за да намерите такъв, който работи най-добре за вас.

Как работи допълнителната застраховка Medicare?

Въпреки че някои застрахователни полици могат да бъдат сложни и трудни за навигиране, допълнителната застраховка Medicare, известна още като Medigap, е доста лесна да оперирам. Тази допълнителна застраховка ще покрие пропуските в покритието, останали от обикновената Medicare. Ще трябва да закупите тази допълнителна защита от частен застраховател и ще имате право да я закупите само ако вече имате Medicare. Така че ще ви трябват части A и B още преди да придобиете допълнителна квалификация.

Въпреки различните застрахователни компании, предлагащи този тип покритие, всички полици на Medigap са стандартизирани, според Medicare.gov. „Това означава, че те предлагат едни и същи основни предимства, независимо къде живеете или от коя застрахователна компания купувате полицата. Има 10 различни вида планове Medigap, предлагани в повечето щати, които са обозначени с букви: A-D, F, G, и K-N. Цената е единствената разлика между плановете с една и съща буква, които се продават от различни застрахователни компании."

Но след като го получите, как работи? Той прави това, като просто плаща част (или цялата) от разликата, която ви остава, след като първоначалната ви Medicare вече е започнала. Това може да извърви дълъг път, като плащате за елементи като доплащания, самоучастие и други. Притежателите на полици ще бъдат отговорни за всяко оставащо салдо, останало след прилагането на Medicare и добавката, въпреки че тази сума вероятно ще бъде значително по-малка, отколкото би била, ако нямате добавка, която да помогне.

Като се разбира всичко, добавките на Medicare са по една на човек. Така че, ако имате съпруг, който също се нуждае от покритие, ще трябва да вземете полица и за него.

Започнете, като разгледате някои от най-добрите допълнителни планове на Medicare тук днес.

Предимства на допълнителна застраховка Medicare

Огромната, очевидна полза от допълнителната застраховка Medicare е помощта, която тя може да предостави за намаляване на остатъчните ви салда по сметки по Medicare. Но има и други предимства, които трябва да знаете. Ето две:

Свобода да избирате доставчици: За разлика от много здравни застраховки, няма да се налага да се тревожите за проблеми в мрежата или извън нея с допълнителен план Medicare. Докато вашият настоящ доставчик приема Medicare, той ще приеме и вашите допълнителни, независимо кой имате. Плановете не могат да бъдат отменени: Ако сте загрижени за прекъсване на покритието с възрастта, не се притеснявайте. Допълнителните планове на Medicare не могат да бъдат отменени за вас, независимо дали здравето ви се влошава, стига да продължавате да плащате премиите си навреме (но не ги оставяйте да изтекат, тъй като това може да причини проблеми).

Научете повече за вашите опции за допълнителна застраховка Medicare сега.

Долната линия

Плановете за добавки Medicare работят по директен начин, като покриват разходите, които са се разпространили след прилагането на вашето редовно покритие Medicare. Оттам нататък ще останете с минимален баланс за плащане (ако приемем, че добавката не ви е покрила изцяло).

Но има и други предимства на плана Medigap освен допълнителното покритие. С добавка Medicare ще се насладите на свободата да избирате здравния специалист, който ви харесва, стига той също да приема Medicare. И няма да се притеснявате, че планът ще бъде отменен в бъдеще. Докато плащате премиите си навреме, плановете за допълнителна застраховка Medicare ще останат гарантирано подновими.

Имате още въпроси? Научете повече за допълнителните планове на Medicare тук!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР