Въпреки че още през 2014 г. на официалния сайт на

...
Въпреки че още през 2014 г. на официалния сайт на
Коментари Харесай

Как да пречистите пилето от хормоните, преди да го сготвите

Въпреки че още през 2014 година на формалния уебсайт на Министерството на земеделието, храните и горите излиза следното известие: Допълнителните инспекции на пилешкото месо не демонстрират съществуване на растежни хормони. Експерти към Българската организация по сигурност на храните изследваха спомагателни проби и от птичи стада, и от кланици. Пробите са отвън настоящата Национална мониторингова стратегия за надзор на останки (НМПКО), която се извършва непрекъснато...При мониторинговите проучвания в страната не е установявано нерегламентирано вложение на растежни препарати, като при инспекциите са обхванати над 70 % от птичите стада в България ", доста хора не престават да не имат вяра, че могат да се хранят здравословно, консумирайки пилешко месо.

Няма въобще да спорим с тях, тъй като в действителност в наши дни, в случай че човек не си отглежда самичък пилета и кокошки, няма съвсем никаква гаранция какво тъкмо е пилешкото месо, което е закупил. Твърде е евентуално то да е цялостно я с хормони, я с антибиотици, я с други нездравословни добавки.

Ето за какво в тази публикация ще ви покажем 5 метода, посредством които можете ненапълно да пречистите пилето от хормоните и да се отървете от нежеланите съставки в него, с цел да продължавате да му се наслаждавате.

 Пилешки бульон

1. Най-ефикасния способ за унищожаване на хормоните от пилето е като го сварите и изхвърлите бульона. Да, звучи кошмарно за множеството домакини, които са привикнали даже да съхраняват пилешкия бульон под разнообразни форми (замразен, консервиран и т.н.). Подобни дейности си костват да бъдат правени единствено в случай че пилето или кокошката са в действителност домашно отгледани.

2. След като сте сварили пилето, наложително премахнете от него кожата му. Навремето това се е предписание само за по-диетичен метод на хранене, само че през днешния ден това се явява и добър способ да се избавите от хормоните, съдържащи се в пилешкото месо.

3. Най-много хормони се срещат в пилешките дробчета. Ако сте закупили пиле, което съдържа и неговите черва, просто ги изхвърлете.

 Пилешки дробчета

4. Ако разполагате с задоволително време и никой не потропва с вилица по масата с неспокойствие пилешкото месо да " цъфне " на трапезата, то тогава го мариновайте за към 3 часа в примес от 1 л вода, 2 с.л. сол и сока от половин лимон. Едва тогава се заемете с готвенето му, като не забравяте, че не би трябвало да прекалявате със солта.

5. Въпреки ненапълно стряскащите цени, " заложете " на пилешко месо, на което категорично е написано, че е от свободно отглеждано пиле.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР