Въпреки че някои хора смятат стартирането на деня без да

...
Въпреки че някои хора смятат стартирането на деня без да
Коментари Харесай

За добър сън - душ преди лягане


Въпреки че някои хора считат стартирането на деня без да са си взели душ за обезсърчително, има доста изгоди и от нощното къпане. Особено, в случай че имаме проблеми със съня .

Експертите настояват, че има и други изгоди:

Подобрен сън

Както към този момент стана ясно, къпането преди лягане, усъвършенства съня. Специалистите изясняват, че температурата на тялото е основен съставен елемент в регулирането на биологичния ни часовник, който дава сигнали по кое време е време за сън. Затоплянето на тялото може да помогне за това. Най-подходящото време е към час и половина, преди лягане. Няколко изследвания са посочили, че стоплянето на тялото ни, когато ви взимаме вана може да способства за по-бързото заспиване, когато тялото има задоволително време, с цел да се охлади по-късно. Докато огромна част от проучванията са фокусирани върху ваните, 20-минутен душ би имал сходен резултат.

Чисто легло

Ако не желаеме да пренесем всички замърсявания по тялото след дългия работен ден в леглото, това е решението Душ, преди да се пъхнем под чаршафите, ни подсигурява оптималната им непорочност. Което води и до по-рядката нужда от пране.

Свързани публикации.. Няколко съвета от експерти при бодърствуване 0 Съвети за добър и пълностоен сън от аюрведа 0 Къпането със сапун отслабва имунната система 0
По-гладка кожа

Къпането преди лягане прави кожата по гладка и мека. Това важи изключително за измиването на лицето, с което ще спестим време, в случай че го вършим под душа. Според Националната фондация за сън, измиването на лицето преди лягане оказва помощ за понижаване на замърсяванията, хидратира я и оказва помощ за попречване на бръчки . Освен това, понижава възможностите за инфекции на очите.

Подобрена утринна рутина

Сутрешният душ сигурно може да ни разсъни по-лесно, само че и да го пропуснем, постоянно може да реализираме този резултат с измиването на лицето със студена вода и чаша кафе. Ако сме си взели душ преди лягане и не ни се занимава да го вършим и заран, постоянно може да го пропуснем. Това е прелестен бонус, който ни дава повече време за приятни занимания преди работа - без значение дали става въпрос за медитация, наблюдение на изгрева, утринен секс с колегата, чаша кафе с книга в ръка или просто спомагателни 20 минути сън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР