Въпреки че напоследък все повече се говори за завръщането на

...
Въпреки че напоследък все повече се говори за завръщането на
Коментари Харесай

Porsche обяви три условия за завръщане във Формула 1

Въпреки че в последно време от ден на ден се приказва за завръщането на Porsche във Формула 1 като снабдител на мотори за сезон 2026, към момента следва да се вземе дефинитивно решение. Ръководителят на спортното поделение на Porsche Томас Лауденбах удостовери, че марката в действителност изследва такава опция и означи значимостта за присъединяване в шампионата на Формула 1, само че добави, че първо би трябвало да бъдат изпълнени някои условия.

Спортният шеф на Porsche Томас Лауденбах сподели пред Autosport, че фактът, че компанията съществено обмисля присъединяване във Формула 1, към този момент не е загадка. „ Обсъждаме този въпрос с FIA и сме съществени, само че към момента не сме решили. Сега можем да кажем единствено едно: в случай че решението е позитивно, тогава няма да чакаме прекомерно дълго. Ако участваме от 2025 година, тогава много скоро ще е належащо да стартираме подготовката “, сподели той. Лауденбах обаче уточни три съществени условия, при които Porsche ще се съгласи да взе участие в „ Кралското съревнование “.

„ Важно е моторният спорт да е в крайник с трендовете в автомобилната промишленост и да не губи своята новост. Имам поради дейното потребление на хибридни и електрически мотори, в това число във Формула 1. Второто изискване е надзор на разноските. Ограничаването на бюджета е добра първа стъпка, само че би трябвало да се разшири и до задвижващата система. И най-после, разпоредбите би трябвало да подсигуряват равни благоприятни условия за всички участници в шампионата “, споделя спортният шеф на Porsche.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР