Въпреки че генерел-лейтенант Христо Луков често е посочван като патриот

...
Въпреки че генерел-лейтенант Христо Луков често е посочван като патриот
Коментари Харесай

От Зелено движение се обявиха против провеждането на Луковмарш

Въпреки че генерел-лейтенант Христо Луков постоянно е посочван като родолюбец поради позициите му по отношение на решаването на националния въпрос, то ръководената от него организация Съюз на българските национални легиони намерено е проповядвала една недемокртична и нечовечна идеология, не се е противопоставила на приемането на антиеврейско законодателство, подкрепяла е налагането на тоталитарен режим и е поддържала близки връзки с Третия Райх. Това се споделя в позиция на Зелено придвижване във връзка подготвяния на 12 февруари " Луковмарш " в столицата. 

" Днес България е правова и демократична страна и не може да приема разпространяването на идеологии, които накърняват правата на други членове на обществото – това ясно е записано в член 39, алинея 2 от Конституцията. Никой не желае да лимитира устрема към национализъм – само че той не може да бъде обвързван с недемократични идеологии. Напротив, Зелено придвижване сме твърдо уверени, че, отстоявайки поредно правата на обособения човек, през днешния ден можем да реализираме решение на всички нерешени проблеми от предишното, в това число и в прилежащите на България страни.
" Продължаваме промяната " с декларация в Народното събрание против " Луковмарш "
Парламентарната група на " Продължаваме промяната " излезе с декларация от трибуната в Народното събрание против желанието за осъществяване...
Прочети повече
Считаме, че в 21-ви век е неприемливо да се организира и популяризира, дори и като спомен, идеологията на Съюза на българските национални легиони или пък да се веят неофашистки знаци, да се проповядва ненавист против хора от друг етнически или породист генезис и против хора с разнообразни политически възгледи. Ето за какво твърдо заставаме против провеждането на тези „ маршове ” в европейска София и в европейска България ", се споделя още в позицията.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР