Въпреки че днес декларира публично по време на консултациите на

...
Въпреки че днес декларира публично по време на консултациите на
Коментари Харесай

Нинова: Ще решим дали да подкрепим отново Радев след изборите

Въпреки че през днешния ден заявява обществено по време на консултациите на " Дондуков " 2, че Българска социалистическа партия не води война с президента Румен Радев, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че в левицата нямат решение дали ще го поддържат за втори мандат. Това щяло да стане след парламентарните избори, които се обрисува да са в края на март.

" С Румен Радев в персонално качество съм в такива връзки, в каквито съм от първия ден - на взаимно ценене на непознатото мнение. Той е президент, представляващ всички българи, аз съм ръководител на партия с политическа стратегия, със собствен път, със своя платформа ", уточни Нинова пред Българска национална телевизия. " Колкото до това дали ще го подкрепим за нов мандат, това ще решаваме след парламентарните избори ", добави тя.

Президентските избори ще са през есента.

Говорейки за идните парламентарни избори, ръководителят на Българска социалистическа партия съобщи, че това ще бъде една друга и сложна за партията акция.

" Ние вършим същинска акция – със срещи очи в очи, с платформи. Сега това е лимитирано. Приспособяваме се към модерните форми на другарство. Ще действаме каквито са изискванията за всички ”, сподели още тя. Според нея високата изборна интензивност " обезсмисля всякаква операция ".

По думите й изборите би трябвало да се проведат на датата, избрана от президента. " Готови сме когато и да е за избори. Не сме питали по каква логичност ще избира датата ", съобщи тя.

" Ние отказахме присъединяване във властта, отказахме огромна коалиция, а в този момент се намират хора, които приказват за това. Четири години се вършат такива опити. 4 години сме се борили против този модел. Голяма коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е невъзможна по морални, идеологически и политически разлики ", уточни водачът на соцпартията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР