Въоръженото крило на Хамас разпространи видеозапис с един от заложниците,

...
Въоръженото крило на Хамас разпространи видеозапис с един от заложниците,
Коментари Харесай

Хамас показа видео със заложничката Мая, отвлечена от парти

Въоръженото крило на Хамас популяризира видеозапис с един от заложниците, взети в Израел . Това е 21-годишната Мая Шем от израелския град Шохам. Мая е от разбъркан френско-израелски генезис, заяви BBC.

Това е първият видеоклип със заложници, оповестен от Хамас след нападението против Израел на 7 октомври. По данни на Тел Авив 199 души са държани в плен в Газа .

Във видеото Мая Шем споделя, че е била взета за пленник по време на празненство в Израел и моли за освобождението си . На фрагменти се вижда по какъв начин някой се грижи за пострадвания по ръката ѝ.

Израелските сили за защита (IDF) удостоверяват, че Мая е била отвлечена от Хамас, и декларират, че са в контакт със фамилията ѝ, както и че се прави всичко допустимо за освобождение на държаните в плен израелци.

По-късно родителите на Мая Шем дадоха конференция. Майката на Мая – Керен Шем, държеше на брифинга фотография на Мая.

„ Умолявам света да върне детенцето ми вкъщи. Тя единствено отиде на празненство, с цел да се забавлява. А в този момент е в Газа. И не е единствено тя “ , сподели Керен Шем.

„ Позорно “ назова вземането на заложвници френският президент Еманюел Макрон във връзка излъченото видео с Мая Шем. Той прикани за незабавното освобождение на държаните в плен. От Елисейския замък оповестиха, че „ Франция е изцяло мобилизирана и работи с сътрудниците си за освобождението на френските заложници, държани от Хамас “ .

Междувременно израелската войска сътвори тайнственост по отношение на проектите си за сухопътната атака, която приготвя.

Армейски военачалник, представен от Ройтерс, съобщи, че упованията за нахлуване на войските по суша в Газа може да се разминат с действителността .

„ Готвим се за идващите стадии на войната. Не сме споделили какви ще бъдат те. Всеки приказва за наземната атака. Може да е нещо друго “ , споделя генералът.

Няколкостотин хиляди палестинци се намират към момента в северната половина на линията Газа, заяви още израелската войска. По оценки към нощес малко над 600 000 души са се трансферирали в южната част на блокирания крайбрежен анклав. Остават още няколкостотин хиляди, които би трябвало да изоставен, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера почитан представител на Организация на обединените нации изнесе разнообразни данни, съгласно които " към милион души са се преместили на юг " .

Световната здравна организация предизвести, че потребността от достъп до Газа за обезпечаване на филантропична помощ и доставка на медикаменти става сериозна – в това число и заради заплахата от експлоадиране на пандемии.

По данни на СЗО от началото на израелските въздушни удари в Газа са починали 2800 души, а 11 000 са ранени. Приблизително половината по думите му са дами и деца, заяви представителят на организацията Рик Пеперкорн.

Йорданският крал Абдула от своя страна предизвести да не се вършат никакви опити палестинските бежанци да бъдат изтласквани към Египет и Йордания.

„ Това е алена линия, тъй като мисля, че това е проектът на някои от нормалните обвинени - да опитат да основат приключен факт на терена. Никакви бежанци в Йордания, никакви бежанци в Египет “, отсече монархът.

По-рано през днешния ден палестинците в Газа оповестиха за масиран обстрел в региона на южните градове Хан Юнис и Рафа, където Израел подреди на мирното население да потърси леговище. Израелски бомби са блъснали зони западно и югоизточно от Хан Юнис и западно от Рафа. Хиляди хора, опитващи да избягат от Газа, са се събрали в Рафах, където е ситуиран единственият граничен пункт сред палестинския анклав и Египет.

По данни на Палестина минимум 49 палестинци са починали при тези удари.

 

*Euronews Bulgaria не разгласява видеото с държаната в плен Мая Шем от етични съображения.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР