Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че нейната противовъздушна отбрана е

...
Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че нейната противовъздушна отбрана е
Коментари Харесай

Украйна: Унищожили сме 12 руски въздушни цели, убит е руски генерал

Въоръжените сили на Украйна оповестиха, че нейната противовъздушна защита е унищожила минимум 12 съветски въздушни цели - два самолета, три вертолета, три дрона и четири крилати ракети, предава БГНЕС, базирайки се на BBC.

Местни известия, позоваващи се на консултант от президентската администрация, прибавят, че украинските сили за шести път са блъснали и летището Чернобаевка, където Русия е разположила част от авиацията си.

BBC не можа да удостовери тази информация от самостоятелен източник.

А Генщабът на украинската войска написа във Facebook, че командващ съветските военни е бил погубен в украинския град Чернобаевка след артилерийски удар.

В обявата се показва, че е умрял генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, пълководец на 8-ма общовойскова войска на Южния боен окръг.

Във всекидневната си актуализация Генщабът също добави, че фронтовата линия на войната не се е трансформирала доста през последните 24 часа, само че сподели, че украинските войски са съумели да унищожат няколко съветски военни в регионите на Николаев и Суми. BBC не съумя да удостовери тези изказвания от самостоятелен източник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР