Въоръжените сили на Украйна преминаха в настъпление на Харковския фронт,

...
Въоръжените сили на Украйна преминаха в настъпление на Харковския фронт,
Коментари Харесай

Украйна тръгна в контранастъпление на Харковския фронт, пишат за обкръжена Росгвардия край Балаклея - Свят

Въоръжените сили на Украйна минаха в нахлуване на Харковския фронт, заяви съветската работа на Би Би Си. Във вторник сутринта украинците са нанесли мощен удар по фланга на по този начин наречената Изюмска формация на съветската войска в посока на Балаклея.

Според многочислените, въпреки и публично непотвърдени известия съветските сили, състоящи се главно от мобилизирани поданици на Донецк незабавно минават отатък река Северский Донец.

Проруските телеграм канали са цялостни с тревожни известия. По техни информации украинската войска е овладяла село Вербивка край Балаклея, където е основан най-големият съветски боеприпас. Други източници оповестяват, че ВСУ към този момент са заели самата Балаклея.

Тази вечер ще има отлична вест от президента Зеленски във връзка на контранастъпателната интервенция в Харковска област, заяви съветникът на ръководителя на офиса на украинския президент Сергей Лешченко.

По-рано денем във вторник президентът на Украйна Володимир Зеленски, разяснявайки интервенцията на Юг, загатна, че ВСУ са почнали контраофанзива на разнообразни посоки.

„ Няма да споделям, че това е единствено контраатака в Херсонска област… Има напрвеление или посоки, в множествено число, и ние сме длъжни да се движим напред. “ – сподели Зеленски. По думите му към този момент не може да разисква детайлности за военните дейности, с цел да може съперникът „ да получи от нас няколко изненади. “

Според шведския катал в Туитър Fria Ukraine, главните бойни дейности се развиват северно от Изюм. Същият консуматор твърди, че в Балаклия част на Росгвардия е била обкръжена от ВСУ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР