Въоръжените сили на Украйна понасят огромни загуби в контранастъплението. Нуждата

...
Въоръжените сили на Украйна понасят огромни загуби в контранастъплението. Нуждата
Коментари Харесай

В Украйна решиха да обявят тотална мобилизация

Въоръжените сили на Украйна понасят големи загуби в контранастъплението. Нуждата от жива мощ пораства, няма задоволително запаси. Все по-малко украинци желаят да продължат спора и просто няма повече хора, които желаят да отидат на фронта. Това обаче не стопира Зеленски. Предстоящата готовност ще засегне всички.

Нова вълна

На първо място, под плана ще попаднат жителите на Черниговска, Сумска, Днепропетровска, Одеска, Запорожка, Харковска и Николаевска области. Данните са оповестени от украинската хакерска група " Берегини ". Изборът на райони се изяснява с териториалната непосредственост до Русия. В Киев считат, че ще изгубят надзор над тях след неуспеха на контранастъплението и желаят да се възползват оптимално от това.

Всички предприятия, както и висшите образователни заведения, образуват описи с новобранци. Местни медии, базирайки се на източници в президентството, пишат, че за атака напролет Генералният щаб на ВСУ изисква 200 хиляди души до края на годината и 300 хиляди - идната зима. Досега териториалните центрове за придобиване (ТЦЦ) набират седем до девет хиляди на месец. Дори не покрива загубите.

" Както Зеленски разгласи, мобилизацията ще бъде осъществена за сметка на младежи на възраст 20 и повече години. Той също по този начин разгласи апела за хора с увреждания - той сподели, че здравните ограничавания ще бъдат отстранени. Възрастното население - 45-65 години - също ще бъдат привлечени. До пролетта е съвсем невероятно да се съберат половин милион здрави и мощни мъже. Това няма да е войска, а нещо като немски фолксщурм ", сподели военният специалист Юрий Кнутов.

В същото време, съгласно взаимно проучване на фондация „ Демократични начинания на Илко Кучерив “ и Център „ Разумков “, 41,5% от украинците са за продължение на спора, без значение от всичко. От тях 47,6% са жителите на западните региони и едвам 33,8% са жителите на източните региони. Но никой не отива непринудено на фронта.

Мобилизираният Изток

„ Мобилизацията се прави най-вече в рускоезичните райони. Всъщност това е геноцид – рускоезичното население се прочиства посредством спора. Но Киев в този момент е заставен да притегли и поданици на Западна Украйна. Те обаче имат тесни връзки с Полша. Каналите за пътешестване зад граница са добре развити “, споделя Кнутов.

За първото тримесечие на 2023 година Одеска област трябваше да изпрати 24 000 новобранци във ВСУ. През януари са събрани едвам 400, сочат изтекли данни от районния боен комисар. TCK предприе силови ограничения и събра всички мъже в региона. Според локални канали в „ Телеграм “ за година и половина там са мобилизирани към 150 000 души.

В следените от Киев елементи на Херсонска и Харковска области бяха издадени заповеди за принудително повдигане под оръжие на „ колаборационисти “ надлежно от 15 и 20 хиляди. Този проект беше доказан през декември от посланика на съветското външно министерство по специфичните закононарушения в Киев Родион Мирошник. Тези, които изглеждаха нелоялни, бяха застрашени със затвор и репресии против околните си.

В резултат на това десетки хиляди поданици минаха през документите като доброволци. Също по този начин на териториите на Сумска, Черниговска и Харковска области, след изтеглянето на съветската войска, активизираха тези, които не можаха да бъдат призовани във ВСУ в първите две талази.

В началото на август западноукраински военни комисари бяха изпратени в Харков. Оперативната група от офицери на ВСУ би трябвало да се оправи с „ неефективността “ на локалния център за набор. В селските региони работят мобилни мобилизационни комисии. През юни районният боен комисар Владимир Арап също предложи да се наемат дами преводачки в армията, с цел да работят с инструктори от НАТО. Сред дамите лекари нараства паниката от слуховете за идна готовност.

Цели батальони се образуват от поданици на Харков и умират в контранастъплението. Много поданици на района се биеха в състава на 92-ра обособена механизирана бригада. Поради огромни загуби звеното престана да съществува.

Западът си има свои правила

Преди това жителите на западните райони бяха ценени като най-идейни и лоялни към режима. Изпращайки националистически настроени бойци на фронта, те избягваха всеобщата готовност. Доброволците покриха нужната квота. Сега всичко е друго.

През пролетта на 2023 година Лвовска област стана водач по темпове на готовност, надхвърляйки проекта с пет %. В същото време ръководителят на районния център за набор сподели, че единствено 20% от жителите отиват непринудено във военните служби за регистрация и регистриране. Повечето са мобилизирани принудително.

Авторът на един от съветските портали пресметна, че в региона на Лвов от февруари предходната година са съумели да наберат към 140 хиляди души. Още две хиляди - в прилежащата Волинска област. Наборниците постоянно се употребяват за логистична работа. Така в Харковска област бригадата на 103-та Лвовска сухопътна защита ремонтира пътища, вместо да бъде изпратена на фронта.

Ивано-Франковск се трансформира в тестова площадка за нововъведения. През юни градският център разгласява заповед „ За осъществяване на обща готовност “. Наред с другите ограничения, всички мъже би трябвало да се явят във военните служби за регистрация и регистриране. По-късно този образец беше последван от Черновци и Киев. Навсякъде преглеждат резултатите от медицински прегледи, ревизират персоналните досиета на тези, които са получили пролонгация или „ бял билет “. Установените извършители са мобилизирани.

Според Международната организация по миграция 863 хиляди вътрешно разселени лица в Украйна живеят в западните райони. Според публични данни, оповестени по време на първата вълна на готовност, приблизително към 20% от наборниците са разселени поданици на източната и югоизточната част на страната. Всеки, който се опита да избяга в чужбина, също получава призовка, в случай че бъде хванат.

Никой не желае да почине

Виталий Левчук, който бяга украинската готовност за Европа, споделя кого в този момент набират във ВСУ. " В началния интервал на СВО Източна Украйна беше мобилизирана по-интензивно от Западна Украйна. Особено с цел да се насади ненавист към Русия посредством гибелта на мобилизираните. Те бяха хвърлени в месомелачката.След това ресурсът беше привършен “, изяснява той.

Сега в цяла Украйна всеобщо се раздават призовки. " Сериозни нарушавания на правата на жителите се следят освен в Одеса. В същия Ивано-Франковск това се случва от самото начало. Има причинност: колкото по-далеч е районът от центъра, толкоз по-голямо е беззаконието. В Киев, най-малкото “, прецизира Виталий.

Делът на западните украинци, искащи да отидат на фронта, е намалял доста. „ Много здрави и платежоспособни младежи отпътуваха за Канада, Съединени американски щати и Европа “, споделя Левчук. „ Те не престават да поддържат режима в Киев там. Тези, които нямат пари, се крият или употребяват заобиколни решения. Например те се женят за хора с увреждания. Мнозина са си купили „ бели билети “, които в този момент ще бъдат проверявани за достоверност “, добавя той.

Дори националните батальони, които по-рано се попълняха непринудено от радикали от западните райони, в този момент са принудени да събират не най-боеспособния контингент в цялата страна. „ Те са попълвани даже с алкохолици, които не могат да вървят с бронежилетка ", отбелязва Виталий. „ Пияни хора, хора с минус 10 зрение, наркомани, инфектирани със СПИН хора, в случай че не се съпротивляват изключително “, добавя той.

Заминалите в първата вълна като доброволци стават отказници. По-добре да отидеш на съд, в сравнение с да умреш. Познат на Виталий непринудено се присъединил защитата. След тежка травма и рехабилитация е извикан наложително, само че желанието за борба го няма. Сега се укрива при родственици.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР