Въоръжените сили на Украйна отново удариха Антоновския мост в Херсон,

...
Въоръжените сили на Украйна отново удариха Антоновския мост в Херсон,
Коментари Харесай

Украйна отново удари Антоновския мост

Въоръжените сили на Украйна още веднъж удариха Антоновския мост в Херсон , намиращ се под контрола на съветската войска. Това оповестиха както съветската, по този начин и украинската страна, заяви Руската работа на Би Би Си.

" Антоновският мост е един от транспортните пътища, които. Ние го държим под надзор подсещаме за нашето отдалечено наличие ", сподели Наталия Гуменюк, представител на оперативното командване " Юг " на Украйна.

Съветникът на ръководителя на регионалната администрация на Херсон Сергей Хлан сподели, че " въоръжените сили на Украйна не просто са блъснали моста, а са го създали тъкмо в миг, когато по него се е движил колона от съветски коли с муниции ".

От окупационната администрация на Херсонска област споделиха, че обстрелът е осъществен от системата HIMARS и вследствие на това са ранени 15 души от локалния ремонтно-възстановителен екип .

Антоновският мост е стратегическо оборудване, което разрешава на Русия да доставя армията си с оръжие на десния бряг на Днепър. Мостът е единственият авто мост, свързващ Херсон, ситуиран на западната страна на Днепър, с част от Херсонска област от другата страна. Украинските въоръжени сили неведнъж нападнаха сериозното оборудване с доставените от Съединени американски щати РСЗО HIMARS, вследствие на което. Първоначално управляващите ограничиха придвижването по него, като не разрешиха прекосяването на камиони. Но след придвижването по моста беше изцяло спряно. Според окупационната администрация " това не играе роля от военна позиция, а единствено усложнява живота на цивилните. "

Припомняме, че на 13 август украинските военни оповестиха, че, той е изведен от строя. 

В Херсонска област има единствено три пресичания на Днепър:, Антоновският железопътен мост на 6 км и язовирът Каховка в Нова Каховка, на още 70 км.

Обходният път минава през друга река - този път Ингулец - над която има единствено един мост в село Дарьовка.

С обстрела на тези пунктове украинските военни се стремят да пресечен снабдяването на съветската войска на десния бряг.
 Washington Post: На Украйна не й доближава оръжие за контранастъпление към Херсон
Washington Post: На Украйна не й доближава оръжие за контранастъпление към Херсон

Западните оръжия дошли на дребни партиди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР