Въоръжените сили на Швеция са призовани от правителството на страната

...
Въоръжените сили на Швеция са призовани от правителството на страната
Коментари Харесай

Швеция включва и армията срещу насилието на престъпни банди

Въоръжените сили на Швеция са призовани от държавното управление на страната да подкрепят преодоляването на насилието от банди, което от години тормози скандинавската страна, съобщи ДПА.

Въоръжените сили ще получат мандат от държавното управление за подкрепяне на полицията в борбата с незаконните банди в границите на настоящия закон. Това съобщи през днешния ден шведският министър председател Улф Кристершон откакто организира среща с главнокомандващия на армията Микаел Биден и началника на националната полиция Андерс Торнберг в Стокхолм.

Той съобщи, че би трябвало да има смяна в настоящето законодателства, с цел да може полицията да получи по-големи благоприятни условия да желае помощ.

Изказването му идва, откакто този месец бяха убити 11 души. Някои от тях починаха при целенасочени убийства, а други – като инцидентни минувачи. Млада жена загуби живота си в четвъртък при детонация, при различен случай, за който се оповестява, че е обвързван с принуждение от страна на банди.

“Ще преследваме бандите и ще ги победим ”, съобщи късно през вчерашния ден в послание министър председателят. “Ще ги надигнем пред съда. Ако те са шведски жители, ще бъдат затворени с доста дълги присъди. Ако са непознати жители, те също ще бъдат депортирани ”, сподели той.

Швеция води битка от години с ширещата се бандитска престъпност.

Този месец насилието още веднъж ескалира, като се оповестява, че то е обвързвано отчасти с хипотетично разделяне в незаконна група, известна като “Фокстрот ”.

Според Кистершон причина за този тежък проблем политическа доверчивост.

“Безотговорната имиграционна политика и несполучливата интеграция ни доведоха дотук ”, сподели той.

Според него за виреенето на незаконните банди способстват изключването и паралелните общества.

“Там те могат безмилостно да вербуват деца и да образоват бъдещи убийци ”, сподели министър председателят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР