Въоръжен палестинец снощи простреля и уби израелски шофьор на окупирания

...
Въоръжен палестинец снощи простреля и уби израелски шофьор на окупирания
Коментари Харесай

Палестинец уби израелец на Западния бряг на фона на продължаващи сблъсъци

Въоръжен палестинец нощес простреля и умъртви израелски водач на окупирания Западен бряг в следващ епизод от продължаващите конфликти, които не демонстрират признаци на затихване, съобщи Асошиейтед прес.

Убийството идва единствено ден откакто двама израелци бяха убити от различен въоръжен палестинец в северната част на Западния бряг, което предизвика конфликти, при които еврейски заселници подпалиха десетки коли и здания в палестински град. Това са най-ожесточените сходни конфликти от десетилетия, показва АП.

Израелската войска заяви, че днешният нападател е разкрил огън от своя автомобил против кола на израелец покрай палестинския град Йерихон. Той е траял да кара и е стрелял по втора кола, като е улучил лидера й. Раненият 27-годишен водач е бил откаран в медицинския център " Хадаш ", където по-късно е умрял от раните си, се споделя в изказване на представителя на болничното заведение Хадар Елбоим. Името на жертвата към този момент не се оповестява.

Държавният департамент на Съединени американски щати удостовери, че убитият е имал и американско поданство.

Израелската войска добави, че е открила пропускателни пунктове и търси нападателя, който е избягал с колата си.

По-рано Израел изпрати още стотици бойци в северната част на Западния бряг, с цел да възвърне реда след вчерашните конфликти.

Правителството на премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, което е най-дясното в израелската история, бе подложено на рецензии за неуспеха си да успокои насилието и за това, че изпраща, съгласно някои наблюдаващи, смесени сигнали. Докато Нетаняху призоваваше за успокоение, член на неговата ръководеща коалиция похвали еврейските ексцесии като средство за въздържане на палестинските офанзиви, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР