Външното министерство на Чехия привика руския посланик, за да изрази

...
Външното министерство на Чехия привика руския посланик, за да изрази
Коментари Харесай

Скандал в Прага! Чехия привика руския посланик

Външното министерство на Чехия привика съветския дипломат, с цел да изрази опасения по отношение на потреблението на съветски дипломатически парцели, оповестява " Ройтерс ".

Чехия експулсира към 100 съветски дипломати предходната година в дипломатически спор поради обвиняванията на Прага за съветска интервенция при гърмеж в оръжеен склад през 2014 година Чешкото държавно управление пък зае една от най-твърдите позиции против Москва поради нейното навлизане в Украйна.

Дипломатическите задачи на територията на непозната страна би трябвало да съблюдават освен Виенската спогодба за дипломатическите връзки, само че и разпоредбите и законите на приемащата страна, показва външният министър Ян Липавски.

Русия не прави това и не зачита върховенството на закона, се прибавя в изказването на министерството, без да се дават повече детайлности.

По информация на организация CTK новосъздадена за задачата работна група е открила десетки парцели, благосъстоятелност на Русия, което е породило подозрение дали те към момента се употребяват за дипломатически действия.

По-рано тази година регионът на Прага, където се намира съветското посолство, изиска съветска учебна постройка - неизползвана откогато Чехия изгони съветските дипломати предходната година - да бъде предоставена за украински деца бежанци.

Не е ясно дали тази постройка е измежду тези, които са провокирали терзания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР