Външният ни министър привлече вниманието върху себе си с това,

...
Външният ни министър привлече вниманието върху себе си с това,
Коментари Харесай

Министър Милков ще предложи назначаване на нов посланик на България в НАТО

Външният ни министър притегли вниманието върху себе си с това, което счита да направи.

Служебният министър на външните работи Николай Милков съобщи, че ще предложи на президента Румен Радев да бъде назначен нов дипломат на България в НАТО. Мисля да направя стъпки пред президента, съобщи Милков пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той отхвърли да уточни имена и означи, че това е въпрос на координиране. По неговите думи е било за предпочитане постоянно държавно управление да предложи име за идващ дипломат на България в НАТО, откакто постът бе освободен преди съвсем година.

По мотив днешното съвещание Милков означи, че са били разисквани подготвяните нови наказания против Русия поради войната в Украйна. По неговите думи се чака глобите да бъдат утвърдени в идващите дни. Не се обрисува да има нуклеарни съставни елементи, съобщи министърът и посочи, че това е резултат от " необятен консенсус " и не става дума за решителна интервенция от българска страна.

Милков уточни, че това, от което Украйна има потребност най-вече в този момент, са муниции. Той разясни, че съществува подготвеност за доставка на муниции от няколко страни. България към този момент не е поемала ангажимент за даване на муниции, посочи министърът.

България във връзка с помощта стои добре, съобщи Милков. Той означи, че нашата страна взе участие в обезпечаването на помощ за образованието на украински военни в съюзнически страни, главно в Германия и Полша. Работим за рехабилитацията на военни от Украйна, водеща страна сме във връзка с здравната помощ, в това число в границите на НАТО, добави Милков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР