Външният министър Екатерина Захариева обсъди европейската перспектива на Северна Македония

...
Външният министър Екатерина Захариева обсъди европейската перспектива на Северна Македония
Коментари Харесай

Северна Македония трябва да започне преговори за присъединяване към ЕС

Външният министър Екатерина Захариева разиска европейската вероятност на Северна Македония със своя сътрудник Никола Димитров. Двамата разговаряха в Хелзинки на неофициалната среща на първите дипломати на Европейски Съюз със своите сътрудници от шестте страни от Западните Балкани.

Захариева изрази удовлетворение, че и идващите ръководи на Съвета на Европейски Съюз след българското следват към този момент откритата традиция да канят сътрудниците от Западните Балкани на своите срещи.

"България поредно поддържа европейската и евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония и счита, че би трябвало да стартират договаряния за присъединение към Европейски Съюз ", акцентира българският вицепремиер.

Заедно с министър Димитров тя направи обзор на осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни, както и работата на взаимната мултидисциплинарна комисия, от която чакаме още съответни резултати.

Двамата министри разискаха и подготовката за взаимното председателство на Берлинския развой и приветстваха първата организационна среща на екипите на двете външни министерства през днешния ден в София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР