Външният министър на Русия Сергей Лавров отбеляза успехите в диалога

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров отбеляза успехите в диалога
Коментари Харесай

Лавров доволен от диалога между Русия и България

Външният министър на Русия Сергей Лавров означи триумфите в разговора сред съветската страна и България. Това той направи при започване на срещата си с българския вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева, която дойде на посещаване в Москва, съобщи ТАСС.

" Радваме се да ви приветстваме в Москва и да продължим разговора, който напоследък закупи резистентност и динамичност, - сподели Лавров, откривайки срещата. - Според нас това дава отговор на ползите на народите на нашите страни. Отношенията сред нас почиват на дълбоки исторически и културни обичаи. Миналата година отбелязахме 140 години от освобождението на България вследствие на руско-турската война от 1877-1878 година, а тази година отбелязахме и 140 година от установяването на дипломатически връзки. "

" Ние сме признателни за това, че приехте нашата покана, за положителната опция да обсъдим целия набор на двустранните връзки и, несъмнено, да обменим отзиви за ситуацията в Европа и в света като цяло ", добави Лавров.

Министър Захариева, от своя страна, изрази удовлетворение от активизацията на разговора сред София и Москва. " През последната година имахме редица визити на високо ниво и аз се веселя, че се възобновява и моят разговор с вас ", добави тя, представена от ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР