Външният министър на Германия Хайко Маас говори против американската доминация

...
Външният министър на Германия Хайко Маас говори против американската доминация
Коментари Харесай

Външният министър на Германия критикува Тръмп

Външният министър на Германия Хайко Маас приказва срещу американската доминация над световните финанси, коментарът идва във време на възходящо напрежение сред Вашингтон и Берлин поради Иранската нуклеарна договорка, предава Анадолската организация, представена от БГНЕС.
В публикация, която Маас е написал за всекидневника „ Ханделблад” той подлага на критика американския президент Доналд Тръмп за налагането на едностранни наказания над Иран, без да се съветва с европейските си съдружници.
„ Важно е да подсилим европейската автономност, като създадем платформи за заплащане, които да са самостоятелни от Съединени американски щати, като Европейският паричен фонд и самостоятелната система за заплащане SWIFT”, написа Маас.
Той също по този начин прикани сътрудниците на Европейски Съюз да запазят единството си и да следват общата политика по отношение на Съединени американски щати изключително в сегашния кръг от наказания.
„ В тази обстановка е стратегически значимо да стане ясно на Вашингтон, че ние желаеме да работим заедно”, споделя Маас.
И прибавя, „ само че също по този начин няма да позволим да действате над нас и то за наша сметка. Ето за какво беше вярно да отбраните европейските компании от санкциите”, написа още Маас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР