Външният министър на Белгия Софи Вилмес взе решение да прекрати

...
Външният министър на Белгия Софи Вилмес взе решение да прекрати
Коментари Харесай

Белгия отзова посланик заради скандал със съпругата му

Външният министър на Белгия Софи Вилмес взе решение да приключи мандата на посланика в Южна Корея Питър Лескуйер след гръмък скандал в магазин за облекла. Основен участник в него е брачната половинка на дипломата Сян Суецу, се споделя в прессъобщение на белгийското външно министерство.
По информация на медиите, абсурдът е избухнал през април тази година. мерила облекла в магазин, след което излязла в залата. Там ѝ се нахвърлили чиновници на магазина, опасявайки се, че тя може да си тръгне, без да заплати. От записите на камерите за видеонаблюдение излиза наяве, че това е провокирало сериозен спор сред брачната половинка на дипломата и две служителки в магазина. По време на разправията клиентката блъснала една от продавачките през лицето и блъснала втората.
 Белгийски спецчасти търсят тежковъоръжен екстремист Белгийски спецчасти търсят тежковъоръжен екстремист
Спецчасти на белгийската полицията търсят в гориста околност тежковъоръжен боен, който липсващ, откакто отправил закани, предад...
„ Господин Лескуйер служи почтено като дипломат на Белгия в Южна Корея в продължение на три години. В това си качество той способства за реализирането на доста сполучливо държавно посещаване през март 2019 година Въпреки това е явно, че при създалата се обстановка за посланика ще бъде мъчно в бъдеще да извършва умерено своята работа “, се споделя в документа.
Във връзка с това реши още това лято да приключи мандата на посланика в Сеул, което, съгласно него, „ е в полза на двустранните връзки “.
Белгийската страна подсигурява, че брачната половинка на посланика ще сътрудничи на полицията в Южна Корея при следствието на случая, заради което бе свален дипломатическият ѝ имунитет. Жената се срещна по своя самодейност с продавачките, с цел да им сервира персонално своите извинения.
Самият дипломат дефинира случилото се като „ недопустимо “.
 От 9 юни: Белгия разхлабва ограниченията против ковид От 9 юни: Белгия разхлабва ограниченията против ковид
Белгия стартира от 9 юни поетапно намаляване на строгата карантина. Тогава в страната ще отворят питейните заведения, заведенията за хранене и кината. Решени...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР