Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да въведе

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да въведе
Коментари Харесай

ЕС въвежда нов режим на санкции срещу нарушители на човешките права в Русия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че през днешния ден е решил да вкара нов режим на наказания против виновните за нарушаванията на човешките права в Русия. Санкциите ще бъдат налагани за съществени нарушавания или злоупотреби с правата на индивида, за репресии против гражданското общество и демократичната съпротива, за подкопаване на демокрацията и върховенството на закона в страната.

Новият режим беше препоръчан от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността, само че не бе възприето предлагането му да бъде наименуван на починалия съветски опозиционер.

С новите ограничения ще бъдат налагани търговски ограничавания върху износа на съоръжение, което може да се употребява за вътрешни репресии, както и на съоръжение, технологии или програмен продукт, предопределени главно за потребление в осведомителната сигурност и наблюдението или прихващането на телекомуникации, се разяснява в известието.

От през днешния ден на една организация и на 19 жители се постановат наказания, в това число на съветската Федерална работа за изтърпяване на наказванията (ръководството на съветската затворническа система, известно със злоупотреби и малтретиране на политически затворници); федерална организация за наказателните колонии, където Навални беше държан до гибелта си на 16 февруари; няколко съдии, прокурори и чиновници на правосъдната система, изиграли решаваща роля в ориста на Навални. На всички глобени се постанова запор на имуществото и възбрана за пътешестване до Европейски Съюз, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР