Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на официално посещение в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на официално посещение в
Коментари Харесай

Испания изпраща ракети за Patriot, танкове и боеприпаси на Киев

Президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде на публично посещаване в Мадрид.

В рамките на визитата се чака украинският държавен глава да подпише съглашение за сигурност, посредством което Испания ще достави на Киев оръжия на стойност 1,13 милиарда евро.

По информация на испанския вестник " El Pais " държавното управление на премиера Педро Санчез ще изпрати на Киев муниции за зенитни ракетни установки Patriot, 19 използвани немски танка Leopard 2A4, както и други създадени в Испания оръжия - като антидронове и боеприпаси.
В установките Patriot могат да се зареждат ракети от друг тип, включително такива, които могат да поразяват на разстояние 80 км и височина до 20 км. Системата доближава цели, движещи се със свръхзвукова скорост и може да наблюдава до 125 цели.
Танковете обаче не са били поддържани от години и ще се нуждаят от изцяло възобновяване, добавя вестникът, като се базира на неназовани източници, близки до държавното управление.

Лично крал Фелипе посрещна Зеленски на пистата на летище " Барахас " - жест, който акцентира значимостта на визитата за Мадрид.

Пред публицисти украинският президент съобщи, че " западните съдружници се нуждаят от прекалено много време, с цел да вземат основни решения по отношение на военната поддръжка за Украйна ".

Зеленски трябваше да е на посещаване в Мадрид в средата на май, само че тогава той анулира визитата си поради съветската атака в Харковска област.

В неделя той разгласява видеоклип, в който приканва международните водачи, и по-специално президентите на Съединени американски щати и Китай, да участват на " мирната среща на върха " идващия месец в Швейцария.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР