По-високи цени на билетите от началото на следващата година планира

...
По-високи цени на билетите от началото на следващата година планира
Коментари Харесай

Lufthansa с по-високи цени на билетите заради еко такса

По-високи цени на билетите от началото на идната година възнамерява да вкара немската компания Lufthansa поради растящите си разноски за запазване на околната среда.

За да компенсира тези разноски, компанията вкарва спомагателна еко такса, която ще оскъпи билетите с сред 1 и 72 евро, а с какъв брой тъкмо ще се усили цената им, зависи от съответния полет.

Таксата ще се вкарва на всички билети, купени след 26 юни 2024 и ще се отнася за полети от 1 януари 20уточняват25 година, от Lufthansa.

По-високите цени ще бъдат въведени за полети във всички страни от Европейския съюз, Англия, Норвегия и Швейцария и за всички оператори от групата като Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels и Eurowings.

" Групата Lufthansa влага милиарди в нови технологии всяка година, тъй че да направи пътуването по-устойчиво. Освен това поддържа световните проучвания в региона на климатичните промени. Но тя не може сама да понесе възходящите разноски, произлизащи от регулаторни условия сама и част от тях ще бъдат покритие от " таксата за екологични разноски, " се споделя в известие на компанията.

Изискванията, които усилват разноските на самолетните компании, се отнасят главно за потреблението на стабилно гориво, направено от биологични съставки, с което да се понижи замърсяването на въздуха.

Правилата, признати от Европейски Съюз, се отнасят за полети от летищата на всички държави-членки, и плануват последователно горивото да бъде заменяно с такова, щадящо околната среда.

Изпълнителният шеф на Lufthansa Карстен Шпор към този момент предизвести предходната година, че условията ще бъдат реализирани мъчно и ще изискват нарастване на цените на билетите.

Все още не е ясно дали сходни стъпки ще подхващат и нискотарифните компании като Ryanair и WizzAir.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР