Дългогодишният политик от ДПС Филиз Хюсменова е подала оставка като

...
Дългогодишният политик от ДПС Филиз Хюсменова е подала оставка като
Коментари Харесай

Филиз Хюсменова от ДПС изненадващо подаде оставка от парламента

Дългогодишният политик от Движение за права и свободи Филиз Хюсменова е подала оставка като народен представител единствено седмица като новото Народно заседание проработи.

Решението ѝ беше оповестено през Facebook-профила на ДПС-Варна, където Хюсменова беше лидер на листата. Партията завоюва единствено един мандат от региона.

Сега това е посочено като фиктивен претекст за решението ѝ да се отдръпна от Народното събрание.

" Движение за права и свободи във Варненска област беше силата, дала живот и ентусиазъм на първите, тръгнали проведено и законно да пазят правата си, отпред с Почетния ни ръководител доктор Ахмед Доган. То беше образец за подражателство на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на актуалното ни политическото съществуване, още веднъж бяхме дружно и получих вашата поддръжка като лидер на листата за Народно заседание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето равнище. Резултатите не са това, което ни се искаше и чакахме, макар че работихме крепко в екип, с религия за смяна и заедност ", споделя тя.

Следващият в листата на ДПС-Варна е локалният кардиолог Месут Рушид.

Филиз Хюсменова беше министър без портфейл в кабинета " Сакскобургготски " през 2003-2005 година, а по-късно народен представител в Народното събрание сред 2005-2007, след което беше определена за евродепутат.

Върна се в Народното събрание в 49 Народно заседание, когато стана и зам.-председател на Народното събрание от Движение за права и свободи. В 50 Народно събрание обаче не беше номинирана за същата позиция, а тя беше поверена на Йордан Цонев.

Движението е получило 7883 гласа от област Варна на изборите на 9 юни. Това е с 1700 гласа по-малко от миналогодишния резултат на Движение за права и свободи в района.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР