Външният министър Екатерина Захариева подкрепи мерките, които Великобритания предприе срещу

...
Външният министър Екатерина Захариева подкрепи мерките, които Великобритания предприе срещу
Коментари Харесай

Захариева подкрепи мерките на Великобритания срещу Русия

Външният министър Екатерина Захариева поддържа ограниченията, които Англия предприе против Русия след отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

В Twitter Захариева написа:

„ България стои до своя съдружник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е нелегално и би трябвало да бъде наказано по най-твърдия вероятен метод ”.

Захариева адресира туита си до английския външен министър Борис Джонсън.

В сряда Англия разгласи, че гони 23 съветски дипломати във връзка със случая „ Скрипал ”.

Руските дипломати имат една седмица да изоставен Острова, съобщи Тереза Мей.

Премиерът на Обединеното кралство назова хипотетичните дейностите на Москва против някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал „ противозаконна приложимост на мощ против Англия ”.

Русия отхвърля да е забъркана в отравянето.

ФАКТИ Пожарна охрана СЛУЧАЯ " СКРИПАЛ ":

Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безпомощно положение на скамейка в град Солсбъри на 4 март.

Скрипал е някогашен съветски сътрудник, който през 2006 година е наказан на 13 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. 4 години по-късно е един от четиримата пандизчии, освободени от Москва в подмяна на 10 съветски шпиони, арестувани от ФБР.

Скрипал се открива в град Солсбъри, Англия.

Съпрагата на Скрипал, по-големият му брат и синът му починаха през последните 2 години. Според фамилията част от тях са умрели при мистериозни условия.

Британското следствие сочи, че Скрипал и щерка му са отровени с нервнопаралитичното вещество „ Новичок ”. То е създадено в някогашния Съветски съюз през `70-те и `80-те години.

„ Новичок ” е мощно токсично нервнопаралитично вещество. Той е четвърто потомство токсичен газ, чиито съставни елементи са селскостопански химикали. „ Новичок ” провокира закъснение на сърдечния темп и ограничение на въздушните пътища, което води до гибел от задушаване. Една от главните аргументи да се създават тези субстанции е, че техните съставни елементи не са неразрешени.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР