Външният министър да поиска обяснение от американския посланик у нас

...
Външният министър да поиска обяснение от американския посланик у нас
Коментари Харесай

„Възраждане“: Да се иска обяснение за коментарите за санкции на САЩ заради Северна Македония

Външният министър да изиска пояснение от американския дипломат у нас поради коментар на конгресмени от Съединени американски щати, че на страната ни може да бъдат наложени наказания поради ветото за договарянията на Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз. Това желаеха от партия " Възраждане ".

Въпреки публикуваната от американското посолство декларация, че администрацията на президента Джо Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление, съгласно водача на " Възраждане " Костадин Костадинов е срамно, че до този миг страната не е реагирала:

„ Искаме да се получи публично пояснение, а може би опрощение - дано да забележим дали може да има опрощение, може да няма, само че желаеме и би трябвало в тази обстановка да получим публично пояснение, а не да се задоволяваме с това, че администрацията на Байдън била излязла с такова изказване.

Самият факт, че изобщо се стига до говорене за наказания е задоволително абсурден, една уважаваща себе си държавна институция, самостоятелна, би реагирала по този метод “.

Искане за разформироване на ДАНС

Костадинов заяви още, че управлението и деятели на партията са следени и разработвани от ДАНС повече от две години. Затова той упорства за разпускането на организацията, а чиновниците ѝ да преминат през детектор на лъжата:

„ В момента тази Агенция по национална сигурност съставлява директна опасност за националната сигурност, тя е пробита, тя работи за непознати разузнавания, тя обслужва всички други, тя следи - освен нас несъмнено, наблюдават всички други политически организации, с цел да събират най-различни типове компромати “, сподели Костадин Костадинов.

По думите му на 21 декември м.г. е завършило досъдебно произвеждане на прокуратурата по медиен сигнал, а инспекцията е приключила с извод, че не е открито заграбване на финансови средства от дотацията на партия " Възраждане ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР