Външните министри на ЕС, заедно с върховния представител на ЕС

...
Външните министри на ЕС, заедно с върховния представител на ЕС
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС пристигнаха в Киев за преговори по военната помощ

Външните министри на Европейски Съюз, дружно с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, дойдоха в Киев на специфични диалози с украинското държавно управление.

В делегацията взе участие и българският вицепремиер Мария Габриел.

Преговорите бяха избрани като " историческа среща " от Борел - за първи път топ дипломатите на Европейския съюз се събират в страна, която към момента е претендент за член, с цел да изразят поддръжката си и солидарността си с украинския народ.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба чака срещата да докара до пробив към разногласието за отпущането на спомагателни средства по механизма за финансиране на военната помощ за страната.

Унгария блокира новия транш от 500 млн. евро поради противоречие с слагането на най-голямата им комерсиална банка OTP в листата на " интернационалните спонсори на войната " в Киев.

Правителството на Украйна счита, че този проблем ще бъде решен с двустранно съглашение, с което банката ще промени някои от дейностите си в подмяна на отпадането от " черния лист ", показва Politico.

Тема на диалозите в Киев ще бъде и европейската самодейност за увеличение на производството на муниции, от които украинската войска се нуждае от ден на ден, както и разискване на нови наказания против Русия, целящи да лимитират съветската военнопромишлена промишленост.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР