Външните министри на десет страни, включително тези от Г-7, осъдиха

...
Външните министри на десет страни, включително тези от Г-7, осъдиха
Коментари Харесай

Г-7 към Ким Чен-ун: Спрете оръжейните доставки за руската армия

Външните министри на 10 страни, в това число тези от Г-7, осъдиха прехвърлянето на оръжия от Северна Корея към Русия, оповестява " Ройтерс ".

Те показаха, че оръжията се употребяват против Украйна.

Министрите от Австралия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Нова Зеландия, Южна Корея, Англия и Съединените щати, дружно с Европейския съюз, приканиха Северна Корея да приключи износа и да приключи програмата си за нуклеарни оръжия.

" Нашите държавни управления се опълчват уверено на тези продължаващи прехвърляния на оръжия, които Русия употребява, с цел да удари сериозната инфраструктура на Украйна, което удължава страданията на украинския народ ", се показва в декларацията.

Западните съдружници потвърдиха скорошните наказания, които постановиха против Северна Корея и Русия, само че не показаха нови ограничения.

По-рано този месец Русия съобщи, че изказванията на Запада, че поддържа военно съдействие със Северна Корея, са неточни и акцентира, че връзките ѝ с Пхенян нито са ориентирани против трети страни, нито са опасност за сигурността на района.

В днешната декларация се приканва Северна Корея да се откаже от " всички нуклеарни оръжия, балистични ракети и обвързваните с тях стратегии по цялостен, проверим и необратим метод ". Изтъква се, че дипломацията е единственият метод за реализиране на дълготраен мир.

Напрежението на Корейския полуостров се усили, откакто предходната година Северът анулира пакт от 2018 година, ориентиран към деескалация на напрежението покрай военната граница и подписан според примирието, слагащо завършек на Корейската война от 1950-53 година

Изявлението на запада идва ден откакто Северна Корея изстреля голям брой балистични ракети с дребен обхват като проява на желанието си да нанесе предпазен удар против " гангстерския режим " в Южна Корея./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР