Външни министри от страни членки на Европейския съюз, включително Великобритания

...
Външни министри от страни членки на Европейския съюз, включително Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания и Ирландия игнорират Германия за отрязването на Турция от ЕС

Външни министри от страни членки на Европейския съюз, в това число Англия и Ирландия, подцениха апелите на Германия за преустановяване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз , като подчертаха нуждата от разговор, оповестяват турски медии.

Няколко министри, присъстващи на двудневната среща на външните министри в Естония, която понастоящем ръководи Съвета на Европейски Съюз, дадоха да се разбере, че публично преустановяване на предприсъединителните договаряния с Турция , за което се изисква единогласие измежду страните членки на Европейски Съюз, не е алтернатива .

 Вече знаем: И Меркел желае завършек на договарянията с Турция
Вече знаем: И Меркел желае завършек на договарянията с Турция

Дванайсет мъчителни години...

Германският канцлер Ангела Меркел, както и нейният главен конкурент Мартин Шулц приканиха за прекъсване на договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз по време на ефирен избирателен спор в неделя.

" Турците претърпяват извънредно сложни времена ", разяснява английският външен министър Борис Джонсън, добавяйки: " Не би трябвало да отблъскваме Турция. Тя е стратегически значима страна за нас . "

Позициите на Джонсън бяха повторени от първия посланик на Ирландия Саймън Ковъни, който акцентира нуждата от разговор и поддържане на " вероятността за бъдещо присъединение на Турция ".

" Очевидно нещата се трансформираха доста в Турция през последните 12 месеца, и ние би трябвало да претендираме, че това не се е случило, само че това не значи, че не би трябвало да продължаваме да оказваме помощ ", посочи Ковъни.

Естонският външен министър Свен Миксер е декларирал на сътрудниците си, че не чака да бъде взето решение по отношение на преустановяване на договарянията за присъединение на Турция в границите на тази година.

Той акцентира още един път, че е належащо да се подхващат внимателни стъпки по въпроса и че Турция остава геополитически важен съдружник на НАТО.

Отношенията сред Берлин и Анкара неотдавна се обтегнаха по тази и по няколко други тематики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР