Външни министри от 35 страни, сред които и България, изразиха

...
Външни министри от 35 страни, сред които и България, изразиха
Коментари Харесай

Захариева за Холокоста: Споменът за този позор не бива да се забравя

Външни министри от 35 страни, измежду които и България, показаха угриженост от възраждащия се на доста места по света антисемитизъм и на среща в Брюксел одобриха обща декларация, че ще се борят дружно против всички форми на расизъм и дискриминация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, представени от Агенция Фокус.

Българската делегация на първата министерска среща на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ) е ръководена от заместител министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева. Домакин на форума е първият посланик на Великото херцогство Люксембург - Жан Аселборн.

“Днес, когато означаваме паметта на повече от 6 милиона евреи и всички останали жертви на Холокоста и ромския геноцид, както и на всички, противопоставили се на нацизма, се надявам споменът за този срамен миг от човешката история в никакъв случай да не бъде пропуснат и да укрепи нашата решителност да се борим с всички опити за възобновление на антисемитизма и всички прояви, свързани с расизъм и дискриминация”, съобщи Екатерина Захариева пред своите сътрудници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР