Външен министър лорд Камерън каза, че Израел се нуждае от

...
Външен министър лорд Камерън каза, че Израел се нуждае от
Коментари Харесай

Камерън ще предупреди израелския министър за помощта за Газа

Външен министър лорд Камерън сподели, че Израел се нуждае от " цяла поредност от предизвестия " за размера на помощта, достигаща до Газа.

Външният министър сподели, че ще стартира с Бени Ганц, пенсиониран военачалник и член на военния кабинет на Израел, с който би трябвало да се срещне по-късно.

Лорд Камерън сподели на връстниците си, че „ търпението би трябвало да се изчерпи доста “ с Израел.

И сподели, че в Газа има " извънредно страдалчество ", като хората умират от апетит и предотвратими заболявания.

Говорейки по време на спор по външните работи в Камарата на лордовете във вторник, той сподели, че макар че Обединеното кралство упорства за повече помощ, с цел да влезе в Газа, сумата, която са достигнали територията през февруари, е единствено половината от предходния месец.

Като " окупационна мощ ", лорд Камерън сподели, че Израел е " виновен " и че това има последици според интернационалното филантропично право.

Международното право гласи, че окупационната мощ има задължението да обезпечи хранителни и медицински доставки на популацията под неин надзор „ в оптималната степен на средствата, с които разполага ".

Белият дом оказва напън върху израелския Ганц по отношение на помощта за Газа. Защо Израел и Хамас се бият в Газа?

" Преди няколко седмици приказвах за заплахата от [ситуацията в Газа ] се трансформира в апетит и заплахата заболяването да се трансформира в болест и в този момент сме в този миг “, сподели лорд Камерън.

Той добави: „ Така че търпението би трябвало да се изчерпи доста и би трябвало да бъдат дадени цяла поредност от предизвестия, като се стартира, уповавам се, със среща, която имам с министър Ганц, когато той посещава Обединеното кралство. "

Г-н Ганц, който пътува срещу волята на премиера Бенямин Нетаняху, е на посещаване в Лондон след пътуването си до Вашингтон.

Умереният ръководител на Партията на националното единение на Израел, господин Ганц се оказа корав политически съперник на господин Нетаняху, макар че се причисли към него като член на военния му кабинет след нахлуване преди съвсем пет месеца от Хамас, което провокира спора.

Докато беше в Съединените щати, вицепрезидентът Камала Харис изрази „ дълбока угриженост “ по отношение на обстановката в Газа и прикани Израел да разреши повече помощ, като в същото време прикани Хамас да одобри изискванията за преустановяване на огъня.

На 7 октомври въоръжени бойци на Хамас нахлуха през границата на Газа в Израел, убивайки към 1200 души и вземайки повече от 250 други като заложници.

В отговор Израел стартира акция от въздушни удари и наземно навлизане в територията.

Повече от 30 000 палестинци са били убити и десетки хиляди са ранени от израелските удари от началото на войната, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР