Вандали изпочупиха барбекютата в пловдивския парк Лаута“. Трите масивни барбекюта

...
Вандали изпочупиха барбекютата в пловдивския парк Лаута“. Трите масивни барбекюта
Коментари Харесай

Веганите се разграничиха от вандалите, счупили барбекютата в пловдивския парк

Вандали изпочупиха барбекютата в пловдивския парк „ Лаута “. Трите солидни барбекюта са напълно разрушени. Бетонните структури са разрушени най-вероятно с чукове.
 
Предполага се, че вандалите са вилнели сред 01:00 и 03:00 ч. през нощта. А на постаментите с червен спрей причинителите са оставили надписи: “Месото е свирепост “, „ Месото носи болежка “ и „ Месото е страдалчество “. Именно поради тези надписи се допуска, че вандалския акт е дело на вегани, показва.

 
В региона има и охранителни камери. Полицията преглежда записите, с цел да откри причинителите. Щетите са за хиляди левове, оповестиха от локалната администрация.
 
„ Съобщиха ми съзнателни жители. За страдание камерата, която обгръща този периметър, е на ремонт. А в парка имаме общо 24 камери, които съблюдават за сигурността. Имаме и общинска защита ", разяснява Костадин Димитров, кмет на регион „ Тракия “ в Пловдив. 
 
По думите му, полицията ще прегледа камерите от близкия периметър, една от които е със тон.
 
„ За мен хората, направили това, са нарушители “, безапелационен бе Костадин Димитров.
 
От Българския вегански съюз незабавно реагираха, като изпратиха декларация, в която изрично се разграничават от случилото се в парк " Лаута ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР