Вълнуващ гала концерт очаква публиката във Варна тази неделя –

...
Вълнуващ гала концерт очаква публиката във Варна тази неделя –
Коментари Харесай

Музикалното училище с грандиозен спектакъл във Варна

Вълнуващ церемония концерт чака публиката във Варна тази неделя – един театър, зареден със мощното предпочитание на учители и възпитаници да предадат на публиката креативния подтик на създателите на именитото Музикално учебно заведение - в този момент Национално учебно заведение по изкуствата “Добри Христов ". От 18:00 на 25 февруари в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център въодушевените млади гении и техните преподаватели ще показват стратегия, в която ще блестят възпитаниците на музикалните и театрални специалности.

“В този театър ще разкажем историята на учебното заведение – от неговото учредяване до наши дни - споделя шефът на НУИ “Добри Христов " Румяна Петрова. - Чрез музика, танц и картини ще проследим основаването на другите специалности и ще обърнем особено внимание на учителите, които през годините са оставили своя отпечатък върху образователния и креативния живот на учебното заведение.

Първият концерт, състоял се на 25 февруари 1945 година, показва на варненската общност идеалите и полезностите на създателите на музикалното учебно заведение, които са и първите преподаватели в него. Днес ще пресъздадем това начало със същите специалности: диригент, пианист, цигулар и оперен артист, ще прозвучи и същото произведение, с което е почнал концерта през 1945 година - симфоничната интродукция " Егмонт “ от Лудвиг ван Бетовен, а на сцената ще излязат учениците в функциите на диригент, оркестър и солисти.

След емблематичното начало, символизиращо развиването и възхода на музикалното учебно заведение, нашият церемония концерт ще продължи с роман за последователното въвеждане през годините на другите специалности – танцови, фолклорни, образни. Сцената на Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще бъде превзета от професионализма на солистите и представителните сформира от музикални и театрални изкуства, а във фоайето на комплекса феновете ще могат да се насладят и на галерия с произведения на възпитаници.

Датата 25 февруари носи голям прочувствен заряд за всеки възпитаник и преподавател, който се е докоснал до Национално учебно заведение по изкуствата във Варна, по тази причина ние означаваме тази дата с друго събитие всяка година.

През 2024 година, в навечерието на идната 80-годишнина от основаването ни, желаеме да документираме историята ни дотук и да я споделим с нашата вярна аудитория. Почетни посетители на концерта ще бъдат всички учители, които през годините са работили в учебното заведение и са оставили своята диря тук.

Началото на концерта " 79 години от началото “ на 25.02.2024, неделя, е от 18:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР