Вълната от покачване на цените връхлетя черногорския пазар на недвижими

...
Вълната от покачване на цените връхлетя черногорския пазар на недвижими
Коментари Харесай

Украинци и руснаци доведоха до бум в цените на имотите тук

Вълната от повишаване на цените връхлетя черногорския пазар на недвижими парцели при започване на настоящата година. Жилищата са поскъпнали с 10% от началото на годината, тъй че в Будва е мъчно да се откри апартамент на цени под 2000 EUR/кв.м, до момента в който в Подгорица тази цената надвишава 1300 EUR/кв.м, написа Investitor.

Основната причина да се следи сходна картина на пазара е мощното търсене. В условия на инфлация тези, които имат пари, влагат в жилища. Има и повече купувачи от Украйна и Русия. С началото на специфична военна интервенция в Украйна от ден на ден руснаци и украинци се интересуват от жилища в Черна гора. Руснаците най-вече купуват, а украинците наемат.

„ Най-вече това са хора, които работят онлайн, от ИТ бранша, доста чиновници от някои компании се реалокираха в Черна гора след началото на спора в Украйна, тъй че записваме наклонност на възходящо търсене от тези два пазара “, споделя Стефан Мишкович, началник на организация за недвижими парцели.

„ Затова в този момент е мъчно да се намерят жилища в нова постройка за по-малко от 1300 EUR/кв.м, а за някои планове, които занапред стартират или се строят, началните цени варират от 1250 до 1350 EUR/кв.м “, сподели Мишкович пред RTCG.

„ Клиентите от Украйна нормално наемат жилища за месец, два или три, тъй като чакат да се позволи обстановката в Украйна, с цел да се върнат в родината си “, сподели различен специалист Мирослав Досляк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР