Вълната от грип отминава, с всяка седмица случаите ще намаляват.

...
Вълната от грип отминава, с всяка седмица случаите ще намаляват.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев изплаши родителите с данни за смъртоносна болест: При новородени е фатално

„ Вълната от грип отминава, с всяка седмица случаите ще понижават. Все още има наклонност за опазване на случаите при децата до 4-годишната възраст “, това разгласи съветникът на Столична община по здравни въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни болест проф. Тодор Кантарджиев.
Той даде информация и за разпространяването на коклюша. Според него положението е най-опасно за неимунизираните новородени. При тях е съдбовно.
„ Доказа се, че имунизацията от една доза има доста едва покритие “, сподели той в утринния блок на Българска национална телевизия. „ Ако се чака дете в фамилията е хубаво възрастните да се реваксинират “, разясни проф. Кантарджиев.
Той обърна внимание, че всяка кашлица при дете с дълготрайност повече от 10 дни, с един от признаците – повръщане или ретрис, в случай че има такова нещо, постоянно да се прави проучване за коклюш.
„ Скарлатината се популяризира там, където не се лекува хубаво с антибиотици “, сподели той. „ Тя се яви в този момент, тъй като този стрептокок е в гърлата на децата. Винаги, има ли подобен стрептокок, би трябвало да се взимат ограничения “, изясни проф. Кантарджиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР