Валери Симеонов посочи, че държавата трябва да поеме своята отговорност,

...
Валери Симеонов посочи, че държавата трябва да поеме своята отговорност,
Коментари Харесай

Валери Симеонов с голяма новина за българските майки

Валери Симеонов уточни, че страната би трябвало да поеме своята отговорност, най-много финансова, в случай че желае да промени трендовете в демографията. По думите му раждането на трето дете ще се подтиква финансово, като се поемат такси за детска градина, дават се помощи за облекла, образователни пособия, тъй че третото дете да не се трансформира в тежест за българското семейство, сподели той пред публицисти.
По думите му са взети решения в тази посока, като са отстранени рестриктивните мерки за броя за ин витро опити. По думите му, ограниченията ще бъдат заложени в взаимната управническа стратегия с небосвод 2020 година, която към момента не е съгласувана.

Като други ограничения за превъзмогване на демографския срив Симеонов очерта опцията младите фамилии да получат жилища против нисколихвени или безусловно безлихвени заеми, както и работа за привличането на българите от българските диаспори отвън територията на България. Според Симеонов могат да бъдат привлечени хора с българско съзнание от Македония, от Западните околности, Молдова, Украйна, където има значителен запас за възобновяване на растежа на популацията.

Ще се стремим да ангажираме младежите, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България. Според Симеонов със стипендии, отпуснати от страната, сходен ангажимент може да има и за българите, които следват в чужбина.

Вицепремиерът счита, че не би трябвало да се подценява и здравето на възрастните хора. Те не би трябвало да се смятат за детайл, изключен от демографската работа, и са нужни ограничения за профилактика на здравето, а не лечение на към този момент открити заболявания, което ще обезпечи удължение на живота им. Мислят се и ограничения за неизолиране на хората в пенсионна възраст от стопанската система и от трудовия развой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР