Валентино Роси все пак ще вземе участие в тазседмичния кръг

...
Валентино Роси все пак ще вземе участие в тазседмичния кръг
Коментари Харесай

Валентино Роси се завръща на пистата още този уикенд

Валентино Роси въпреки всичко ще вземе присъединяване в тазседмичния кръг от MotoGP на испанската писта " Арагон ", макар че преди едвам 3 седмици счупи крайници си по време на мотокрос подготовка и пропусна домашното си съревнование на " Мизано ".

Доктора претърпя и интервенция, след която ориентировъчното време за възобновяване трябваше да отнеме повече от месец. Именно заради тази причина от Yamaha излъчиха негов заместител – холандският водач от Световния супербайк Михаел ван дер Марк, като шефът на тима Лин Джарвис съобщи предходната седмица, че е съвсем невероятно Роси да кара в Испания този уикенд.

Въпреки това ветеранът от Тавулия направи два частни теста на " Мизано " от началото на седмицата и през днешния ден мина сполучливо медицинските проби. Истинският отговор дали е в положение да вземе присъединяване в неделната конкуренция съгласно Роси ще бъдат тренировките в петък, от които ще направи своите заключения.

" За благополучие през вчерашния ден направих добър тест с YZF-R1M на " Мизано ". Предния ден също карах на пистата, само че дъждът прекъсна сесията ни. Разбира се, в края на теста усещах болежка, само че тази заран обстановката бе по-добра. В последна сметка взех решение да пътувам за Испания ", показа Доктора.

Именно там за първи път след случая той ще тества MotoGP мотора си (M1). Михаел ван дер Марк, който трябваше да размени Роси този уикенд, също ще бъде разполагаем на пистата.

Топ 5 в генералното класиране в MotoGP след 13-ия кръг:
1. Марк Маркес (Honda) - 199 т.
2. Андреа Довициозо (Ducati) - 199 т.
3. Маверик Винялес (Yamaha) - 183 т.
4. Валентино Роси (Yamaha) - 157 т.
5. Дани Педроса (Honda) - 150 т. Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР