Валентин Господинов е директор на Художествената галерия Владимир Димитров -

...
Валентин Господинов е директор на Художествената галерия Владимир Димитров -
Коментари Харесай

Владимир Димитров-Майстора и културният взрив в Европа

Валентин Господинов е шеф на Художествената изложба " Владимир Димитров - Майстора " в Кюстендил и показва отдадената му идна галерия в деня на неговото рождение:

" Целият екип работим да поднесем на 1 февруари прелестната галерия на Майстора. Тя е доста специфична и много по-различна от всичко правено до момента. Предните генерации са създали брилянтна работа по популяризирането на Майстора.

Ние представяме Майстора в скритата му светлина. Махаме пелената от творбите, които се съхраняват при нас. Рамкирахме над 280 произведения, реставрирахме от лятото 55, извадихме ги от депата. Ще има не-повече от 6-7 произведения от последната експозиция, няма да има гостуващи.

Разчитаме на експресивната линия на Майстора, която го родее с огромния културен гърмеж в Европа по това време. Има към 14-15 произведения, които в никакъв случай не са излизали от депата ни. Едни са били с провали, други не са били рамкирани. Изваждаме максимума, което имаме.



Тази огромна галерия прави честването по-различно. Затъмнихме галерията, 3/4 ще е в мрак. От 15 ч стартират честванията в Шишковци, от 16 се пренасяме пред галерията, концерт с класическа музика и връчване на Голямата премия.

Изложбата ще остане за интервал от 6 месеца.

Снимка – ХГ " Владимир Димитров - Майстора " - Кюстендил
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР