Валентин ГЕОРГИЕВБившата кметица на Младост Десислава Иванчева отива зад решетките

...
Валентин ГЕОРГИЕВБившата кметица на Младост Десислава Иванчева отива зад решетките
Коментари Харесай

Горката корупция

Валентин ГЕОРГИЕВ
Бившата кметица на " Младост " Десислава Иванчева отива зад решетките за 6 години. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване, а осъществяването на присъдата е скорострелно - два дни след произнасянето й  Иванчева бе отведена към Сливенския затвор. 
Хвала на родния съд, на Гешев и прокуратурата му. Ако правораздаването у нас бе толкоз експедитивно, корупцията от дълго време да се е свила в ъгъла, а основният прокурор да е станал национален любим. 
Има обаче нещо, което се набива на очи в цялата драматургия. Иванчева несъмнено е хваната с стоманени доказателства. Виновна или не, решение на съд не се разисква. Инак до момента тя и юристите й да са подали тъжба и по европейските съдилища. Страшното в тази ситуация е, че това, което следим, е ниско равнище на заплашване и е повече ориентирано към дребния човечец. Т.е. съдът работи за едрия бизнес и политиците. Това е изводът. И внушението, което мълчешком се постанова. 
Изглежда шкафчетата с пачки и кюлчета, далаверите с " Хемус ", потъналите милиони за Великата ограда по границата и прочие са единствено набеждаване на чисти и неопетнени политици от ръководството на Борисов и ГЕРБ. 
Същият този Борисов, който през вчерашния ден се появи по една телевизия в целия си искра, преля от фукане и даже зараздава мандати за всеобщо бъдещо ръководство. Същият, който бил най-подготвен от всички в страната, само че чиято... душа, по думите му, е " без никакво значение ", тъй като бил безпределно доброжелателен и правел доста взаимни отстъпки.
А какво да кажем за основния му прокурор, който злорадо се изрече по случая с кметицата: " Сега всички, които по подобен метод нанесоха непоправими вреди на правораздаването, на върховенството на закона и на хората в България, ще мълчат гузно. Ще се пробват да се не помни това, което направиха, и цената, която заплащат българските жители поради тях. " Да не му припомняме обаче прокуратурата по какъв брой каузи е наказана и не ги ли заплаща и тях народът.
Как пък за 33 години няма един наказан милионер, милиардер или върховен политик, които разграбиха и опропастиха страната. Горката корупция, борена с двоен критерий.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР