Вълчо Арабаджиев – синът на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е задържан

...
Вълчо Арабаджиев – синът на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е задържан
Коментари Харесай

Иван Гешев: Вълчо Арабаджиев е задържан за пране на пари и данъчни измами

Вълчо Арабаджиев – синът на предприемача Ветко Арабаджиев , е арестуван за 72 часа по обвиняване за пране на пари и данъчни закононарушения. Родителите му са оповестени за търсене с европейска заповед, има информация, че са във Франция. Това заяви на брифниг през днешния ден зам.-главният прокурор Иван Гешев .
Спецпрокуратурата проверява Ветко Арабаджиев, синът му Вълчо е арестуван (ОБНОВЕНА) До момента са задържани към 10-ина души в границите на спецакцията в хотелите „ Маринела ” и „ Марица ”
Специализираната прокуратура влезе през вчерашния ден в офиси на хотели на семейство Арабаджиеви – „ Маринела” в София и „ Марица” в Пловдив, по отношение на следствие на проведена незаконна група за пране на пари и данъчни измами.
Спецпрокуратурата влезе в офиси в хотелите „ Маринела ” и „ Марица ” Разследва се проведена незаконна група, основана за укриване на налози в огромни размери
В хода на интервенцията е открита голяма сума пари – 10 млн. лева, в офиси, жилища и касетки в банки, разгласи Гешев.

Наложило се екипите да изискат от Българска народна банка броячни машини, с цел да се оправят с преброяването на парите.

От арестуваните през вчерашния ден трима души шестима са с обвинявания – петима за присъединяване в проведена незаконна група и един – Вълчо Арабаджиев, за вторични закононарушения, разгласи зам.-главният прокурор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР